2630 Views

Påskevinen du får kjøpt i dag

Om du er sent ute med innkjøpene til påske så er det fremdeles ikke for sent. Vinmonpolbutikkene holder åpent til senest klokken 16:00 i dag og det er mulig å finne noen svært gode påskeviner i butikkhyllene.

April 05, 2023
Påskevinen du får kjøpt i dag
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Vinmonopolenes vareutvalg varierer etter størrelse på butikken og etterspørsel, noe som gjør at det ikke er sikkert at du finner favorittene i hyllene i det lokalet Polet om du har reist til fjells i påsken.

Vinmonopolbutikkene er inndelt i seks kategorier hvor kategori én er de minste butikkene med rundt 350 produkter og kategori seks er de største butikkene med ca 2250 produkter i hyllene. Mens de største butikkene er plassert i de store byene er det ofte de mindre Polene vi finner i nærheten av hytteområdene.

Les også: 10 favoritter til årets påskelam

At butikkene også er inndelt i etterspørselsprofilene «lyst og lett» eller «rødt og mørkt» gjør at to butikker i samme kategori kan ha ulike produkter tilgjengelig.

Enkleste måte å finne ut om det nærmeste Vinmonopolet har produktene du er på jakt etter tilgjengelig i hyllene er ved å sjekke i  Vinmonopolets nettbutikk (ekstern lenke). Der er vareutvalg i alle butikker registrert.

En vin som er tilgjengelig i de aller fleste Vinmonopol er Ch. Rioublanc 2018.  Den har kategori 2, både lyst og lett og rødt og mørkt.

Château Rioublanc kommer ikke fra de mest prestisjefylte områdene i Bordeaux noe som også gjenspeiles i prisen.

Vinmarkene ligger i  Saint Ciers d’Abzac, en landsby som ligger en halvtimes kjøring nordvestover fra Saint Emilion. De drøyt 50 hektarene driftes økologisk.

Vinen har god konsentrasjon og fylde og vil gjøre seg godt til lammemiddagen i påsken. Dette er mye vin for pengene!

 

Ch. Rioublanc 2018
Varenummer: 7771201
Pris: 179,90
Utvalg: Basisutvalget
Vurdering: Konsentrert duft med noe moden frukt, røde bær, lær og tobakk. Fin fylde på smak med god friskhet og en fast utgang. Mye vin for pengene.
Passer til: Okse, lam
Poeng: 87

 

 

 

 

 

Les også: Det beste ølet til påskematen

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy