1306 Views

Du har kanskje ikke hørt om druen, men vinen er strålende

Hos Domaine Serge Dagueneau & Filles har de vinstokker som er 100 år gamle. En strålende vin til ulike grønnsaksretter.

Februar 09, 2022
Du har kanskje ikke hørt om druen, men vinen er strålende
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Når det gjelder Loiredalen i Frankrike er det gjerne Sancerre og druen Sauvignon Blanc vi først tenker på når det gjelder hvitvin. Også Pouilly-Fumé laget på samme drue er godt kjent. Ikke fullt så kjent er Chasselas, -druen som gir oss Pouilly-sur-Loire. Chasselas er opprinnelig fra Sveits hvor den er den mest dyrkede grønne druen.

Men i Loire vokser det ikke så mye av den. Kun 27 hektar i hele appellasjonen.  Det er forsvinnende lite mot Pouilly-Fumés 1,325 hektar.  Men druen har vært i området lenge og hos Domaine Serge Dagueneau & Filles har de vinstokker som er 100 år gamle.

Den familieeide vingården ligger i åssidene ved Pouilly-sur-Loire og St-Andelain. De produserer i hovedsak Pouilly-Fumé, men har også 0,6 hektar med disse gamle Chasselasvinstokkene. Druene høstes for hånd og avstilkes før de presses. Vinen gjærer på temperaturkontrollerte ståltanker før den får modne på bunnfallet i fem måneder.

Vinen fremstår fruktig og floral og er bløt med en fin friskhet. Det produseres 4500 flasker årlig. En strålende vin til ulike grønnsaksretter og retter med hvit fisk.

 

Dagueneau Pouilly-sur-Loire La Centenaire
Varenummer: 6921101
Pris: 229,90
Utvalg: Bestillingsutvalget
Poeng: 86

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy