945 Views

Spenstig nebbiolo

Desember 01, 2022
Spenstig nebbiolo
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Det startet med én manns drøm. Tsjekkeren Miro Lekes, en ivrig vinsamler, hadde forelsket seg i vinmarkene i Barolo etter å ha tilbragt flere ferier i området. For ti år siden kjøpte han en 145 år gammel vingård i området og ville fylle den med ny, ung energi. Tre unge lokale vinmakere, med ulik erfaring og bakgrunn ble hentet inn, og prosjekt Réva var en realitet.

Motivasjonen bak Réva, som betyr vinranke på tsjekkisk, er å vise at det går an å lage noe nytt i et område hvor alt tilsynelatende er prøvd og gjort før.

En lengre artikkel om Réva med smaksnotater på flere av vinene kan leses her. 

Vingården ligger i Monforte d’Alba og drives etter økologiske og biodynamiske prinsipper. Réva Nebbiolo d’Alba er laget av håndplukkede druer. Vinen spontangjæres og modnes på store og små fat. Resultatet er en fruktig og strukturert vin med god syrlighet og lengde. En strålende matvin til en hyggelig pris.

 

 

Réva Nebbiolo d’Alba
Produsent: Az. Agr. Reva S.S.
Årgang: 2020
Varenummer: 5488201
Pris: 299,90
Volum: 0,75
Land: Italia
Region: Piemonte
Vurdering: Dufter av modne moreller og jordbær med noe mandler. Preg av oliven. Fruktig og bærfrisk smak med god syrlighet og tørre, lange tanniner. Prøv til retter av lam og sopp.
Poeng: 86

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy