1904 Views

Strålende lammevin

Fra et av Italias beste vinområder kommer denne vinen som passer perfekt til høstens rike retter av lam.

November 03, 2022
Strålende lammevin
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Vino Nobile di Montepulciano var, sammen med Brunello di Montalcino, Barolo og Barbaresco, de første områdene til å få Italias høyeste kvalitetsstempel DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) i 1980. Vinmarkene ligger rundt byen Montepulciano, sydøst i Toscana og er kjent for sine strukturerte og syrefriske røde viner med en karakteristisk kirsebæraroma. Vinene lages med minst 70% sangiovese og må etter lovverket lagres minst to år før salg hvorav minimum 12 måneder på fat.

Les også: Italienske vinkupp i spesialslippet

Poliziano blir regnet som en av de ypperste produsentene i området. Det var Dino Carletti som startet opp med 22 hektar vinmarker i 1961 og i dag er det sønnen Federico Carletti som drifter eiendommen. De 165 hektar med vinmarker ligger på en høyde fra 280 til 400 meter over havet og det er i hovedsak sangiovese som dyrkes.

Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2019 består av 85% sangiovese, eller prugnolo gentile som er det lokale navnet, og en 15% miks av merlot, colorino og canaiolo. Vinen har lagret i 16 måneder på ulike fat før den har hatt 6 – 8 måneders flaskelagring.

Vinen fremstår svært fruktig med god struktur og preg av kirsebær og mandler på smak. Den har en frisk syrlighet og faste tanniner og en lang utgang. Ypperlig til høstens rike lammeretter.

 

Poliziano Vino Nobile di Montepulciano 2019
Varenummer:3309301
Pris: 295,00
Utvalg: Testutvalget
Poeng: 88

 

 

 

 

 

 

Les også: Fra Sicilia til Ambassaden

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy