2140 Views

Tid for rosé

Rosé er vårens vin. Og denne vinen fra Sicilia er perfekt til vårens gode salater.

Mars 10, 2022
Tid for rosé
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

At det fylles opp med rosévin på Vinmonopolet er et sikkert vårtegn. Men selv om de rosa vinene har sin absolutte høysesong i de lyse vår- og sommermånedene øker rosévinsalget øker jevnt gjennom hele året.

Både her til lands og internasjonalt ser vi en trend der stadig flere går får de lyse og lettere drikkene. At rosévin i tillegg til å være leskende og forfriskende også er svært matvennlige viner er også noe flere får med seg. Både til salater og grønnsaksretter, lyst kjøtt og fisk er de lette og friske rosévinene ofte perfekt match og man finner også mange gode varianter til alt fra spekemat til sushi og ost.

I årets første nummer av Magasinet Vin&Brennevin har vi testet 27 av vårens roséviner. 

Fra Sicilia får vi Planeta Rosé. Den er laget av 50% syrah og 50% av den lokale druen nero d’Avola. Druene avstilkes før de presses forsiktig. Kun tre til fire timers gjæring med skall gir den lyse rosa fargen. Gjæringen forgår på temperaturkomtrollerte ståltanker hvor vinen også modner i fire måneder etter filtrering før den flaskes.

Les også: Prøv disse boblene til vårmaten.

Vinen fremstår svært fruktig og mineralsk med aroma av røde bær og fersken. Bløt på smak med en god friskhet. En strålende vin til gode salater.

 

 

 

Planeta Rosé
Varenummer: 5089301
Pris: 169,90
Utvalg: Basisutvalget
Poeng: 85

 

 

 

 

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy