1881 Views

Ukens vin: Nydelig mineralsk hvitvin fra Madeira

Mai 05, 2023
Ukens vin: Nydelig mineralsk hvitvin fra Madeira
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Den portugisiske vulkanøya som ligger i det østlige Atlanterhavet er aller mest kjent for sine forsterkede viner som ofte er av svært god kvalitet, men den 58 kilometer lange fjellrike øya kan også skilte med andre mineralske og flotte viner.

Vinmarkene strekker seg fra helt nede ved sjøkanten og oppover i fjellsidene til rundt 800 meters høyde. Det vulkanske jordsmonnet og maritime klimaet gir grobunn for noen veldig spennende vinopplevelser.

Les også: Her får du italiensk smakseleganse med godt øl. I Oslo. 

Madeira Wine Company ble etablert i 1913 og består av flere kjente, gamle vinprodusenter. Vinmarkene på Madeira er delt opp i små parseller og 99,9% av dem er eid av bønder som også dyrker frukt og det er fra 700 av disse at Madeira Wine Company kjøper sine druer.

Atlantis Verdelho har fått navnet sitt etter myten om den sunkne byen Atlantis og har blitt produsert siden starten av 1990-tallet. Den er basert på den lille, faste portugiske druen verdelho som er mest kjent for sin rolle innen produksjonen av den forsterkede madeiravinen. Druene til Atlantis Verdelho vokser i terraserte vinmarker i bratte skråninger i Raposeira som ligger langs kysten på den sørlige delen av øya. Druene var gjennom en kort maserasjon før gjæring og modning foregikk på ståltanker for å ta vare på den friske fruktigheten i vinen.

Atlantis Verdelho 2021
Varenummer: 15490101
Pris: 225,00
Utvalg: Bestillingsutvalget
Vurdering: Mineralsk og fruktig på duft med epler og voks. Fruktig og mineralsk også på smak med fin friskhet og lengde.
Passer til: Fisk og skalldyr.
Poeng: 86

 

 

 

 

Les også: Vindrømmen i Sør-Frankrike

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy