4180 Views

Ukens vin: Påskens beste Bag-in-box

Dette er en ordentlig god vin.

Mars 29, 2023
Ukens vin: Påskens beste Bag-in-box
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Den er både elsket og hatet. Og noen elsker å hate. Men vin på kartong er definitivt kommet for å bli og over halvparten av all vin solgt gjennom Vinmonopolet er vin tappet på BIB.

Påsken er en av høysesongene for bag in box.

Når man velger seg en BIB er det viktigste å sjekke tappedato. Vin på kartong oksiderer raskere enn vin på flaske og vil etter relativt få måneder begynne å få litt sliten frukt på smak. Står det at det er mer enn fire måneder siden tapping bør man velge en annen vin.

Selv om vin på BIB har et litt frynsete rykte, så betyr ikke det at man ikke kan finne noen som er ordentlig gode og én av de aller beste i Polhyllene denne våren (om ikke den beste) er Massolino Langhe Rosso. 

Massolino holder til midt i Serralunga d’Alba og har laget vin siden slutten av 1800-tallet. Druene til Massolino Langhe Rosso kommer fra ulike vinmarker i Serralunga som alle har kalkholdig jordsmonn. Druene ble plukket i siste halvdel av oktober og vinen ble lagret på botte i omtrent et år før den ble tappet på flaske.

Vinen fremstår fruktig og strukturert med fin kompleksitet og syrefriskhet. En flott vin til påskens lammeretter eller som en vin å nyte i solveggen.

 

 

Massolino Langhe Rosso
Varenummer: 12309606
Pris: 679,90
Utvalg: Testutvalget
Vurdering: Dufter av røde bær, nyper, fat og nøtter. Bærpreget på smak med frisk syrlighet og faste taninner i utgangen.
Passer til: Okse, vilt, lam, sopp
Poeng: 88

 

 

 

 

Les også: Nyt en påskeakevitt på akevittens dag

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy