1522 Views

Ukens vin: Rosa Valentines-bobler

Litt sent ute med å handle inn til kveldens Valentinfeiring? Fortvil ikke. Disse flotte boblene er tilgjengelig i en rekke Vinmonopol.

Februar 13, 2023
Ukens vin: Rosa Valentines-bobler
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Det er selvfølgelig lett å tenke at det er Frankrike og Champagne man må ty til når man skal feire Valentines Day, men hvis du virkelig vil imponere din utkårede på årets mest romantiske dag så bør du se til Shakespeares hjemland. For fra landet hvor verdens mest kjente forfatter blant annet skrev En midtsommernattsdrøm, Sonnet 18 og Romeo og Julie får vi i dag noen av verdens beste musserende viner.

Det sies at Sør-England har det samme klimaet i dag som Champagne hadde for 50-60 år siden og jordsmonnet er også det samme. Kalkåren som har bidratt til Champagnes høye kvalitet går under den Engelske kanal og kommer opp igjen i den sørlige delen av de Britiske øyene.

Les også: Hemsedal har Norges beste vinkart

Romerne introduserte vinplanten og vinproduksjon i England allerede i år 43 e.Kr, og Doomsday Book referer til 42 vinmarker i Sør- England i år 1086. Men den moderne vinhistorien starter ikke før i 1952 da de første vinmarkene for kommersiell produksjon ble plantet.

Hos Nyetimber som ligger i West Sussex ble de første vinplantene plantet i 1988. Siden 2007 drives og eies huset av nederlenderen Eric Hereema og han ansatte den kanadiske vinmakeren Cherie Spriggs og hennes mann Brad Greatrix.

Siden den gang har Nyetimber-vinene oppnådd global anerkjennelse og vunnet internasjonale priser og blindsmakingskonkurranser.

Nyetimber produserer en rekke cuveer av de klassiske druene chardonnay, pinot noir og pinot meunier.

Nyetimber Rosé lages av 62% pinot noir og 38% chardonnay. Den lages av 8-16% reservevin og får ligge minst 3 år på bunnfall. Det er en konsentrert og balansert musserende vin med imponerende syre.

En nydelig vin som både kan nytes som aperitif og som har kompleksitet nok til å møte en rekke ulike matretter.

Les også: Dronningen av Piemonte

 

Nyetimber Rosé
Varenummer:7344901
Pris: 459,90
Utvalg: Basisutvalget
Vurdering: Konsentrert, floral og fruktig duft med røde bær og røde epler. Hint av toast og sitrus.  Elegant frukt på smak med fine bærtoner og en frisk syrlighet. Lang, tørr utgang.
Passer til: Aperitif, fugl, fisk, svin, salat
Poeng: 91

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy