3783 Views

Bli med på høstens store vinmesse!

November 13, 2023
Bli med på høstens store vinmesse!
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Ikke gå glipp av høstens fineste vin og brennevinsmesse!

Fin Vin&Brennevin har vært en stor suksess med publikumsrekorder, glade deltakere og godt fornøyde utstillere.

Messen er nå tilbake på nytt sted. Vi har valgt å legge messen til 18. november i hyggelige VIA VIKA.

Garantert fin vin

Messens navn inneholder et løfte til våre gjester. Vi har pålagt messens utstillere om å ha en høy standard. Pris er ofte en av flere indikatorer på kvalitet og våre vinleverandører får kun presentere viner til minimum 250,- per flaske. Alle viner du smaker på messen skal ha den høyeste kvalitet!

Masterclass

I løpet av messedagen blir det arrangert to masterclasser:

Klokken 14:00: Ion Luca (fulltegnet)

Fra Casa Vinicola Luca, Moldovas høyest premierte familieide vingård, vil holde en masterclass hvor du får presentert et utvalg av hans viner. Varighet ca. 30 minutter.

Klokken 15:00: Marthe Bøhn (fulltegnet)

Kvinnen bak Gullmunn Akevitt, tar deg gjennom en reise i akevittens verden med smaking av Gullmunn Akevitt. Varighet ca 30 minutter.

 

Det er 25 plasser på hver masterclass og førstemann til mølla. Påmelding til masterclass gjøres mot slutten av registreringen ved påmelding til messa.
Ved fulltegnet masterclass er det allikevel mulig å forhøre seg i døren ved ankomst. Eventuelle avmeldinger som fører til ledige plasser opplyses om på stedet.

 

Delikatesser

Både Tind, Gutta på Haugen og Storm Østers deltar på messen og presenterer smaksprøver av ulike delikatesser.

 

Åpningstider

Messen er åpen for publikum mellom klokken 13:00 og 17:00

Mer informasjon finner du her.  eller ved å scanne QR-koden.

 

Marthe Bøhn og Gullmunn Akevitt (Avlyst)

Kvinnen bak Gullmunn Akevitt tar deg igjennom en reise i akevittens verden med smaking av Gullmunn Akevitt.

Marthe Bøhn har hatt en fascinasjon for ekte brennevin og det tilhørende håndverket siden hennes første opphold i Cognac i 1996. I 2007 tok Marthe fagbrevet som cognacdestillatør, med Masterblender Richard Braastad som læremester og mentor.

Gullmunn akevitter er rene, delikate og milde akevitter basert på norsk potetsprit destillert med urter og røtter og
modnet på ulike gamle eikefat.
Gullmunn er en litt mildere akevitt med lavere alkohol og ingen tilsetningsstoffer.

 

 

 

Trykk her for påmelding til messe og masterclass

 

Ion Luca

Bli kjent med ny vin fra et gammelt vinland

Moldova har en lang og rikholdig vinhistorie som strekker seg tilbake i flere tusen år. Landet, som er en del av det historiske vindistriktet Bassarabia, har en ideell geografisk beliggenhet for vinproduksjon med et klima og jordsmonn som er gunstig for druedyrking.

I det 19. århundre opplevde Moldova en oppblomstring av vinproduksjonen, og vinen fra regionen begynte å eksporteres til internasjonale markeder. Etter den russiske revolusjonen ble Moldova en del av Sovjetunionen, og vinproduksjonen ble industrialisert. Moldova ble en av Sovjetunionens viktigste vinprodusenter.

Etter uavhengigheten fra Sovjetunionen fortsatte Moldova å dyrke sin vintradisjon, nå med et langt større engasjement, og har oppnådd anerkjennelse for kvalitetsviner som eksporteres til internasjonale markeder. Moldovas vinhistorie er derfor en fascinerende reise gjennom tidens tann, preget av skiftende politiske hendelser og en urokkelig forpliktelse til vinproduksjon.

På Fin Vin & Brennevin kan du møte Ion Luca, president i Asociatiei Micilor Producatori de Vin din Moldova (sammenslutningen av små vinprodusenter fra Moldova). Hans vingård, Casa Vinicola Luca, er Moldovas høyest premierte familieeide vingård.

Ion Luca vil holde en masterclass hvor du får presentert et utvalg av hans viner. Ion il også bli å finne på Regala sin stand. Her kan du smake flere viner fra Moldova, Romania og Ukraina.

 

Trykk her for påmelding til messe og masterclass

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy