[adrotate group="10"]
[adrotate banner="81"]
1676 Views
[adrotate group="22"]

St Rémy – det beste fra Frankrike

September 12, 2017
St Rémy – det beste fra Frankrike
Skrevet av:

administrator

Drinkoppskrifter laget av  Tom-Fredrik de Ridder, Bar Boca.

St- Rémy Fizz

3 cl St-Rémy à la Crème
3 cl St-Rémy Brandy VSOP
1,5 cl limejuice (ferskpresset lime)
1,5 cl sitronjuice (ferskpressetsitron)
1,5 cl demerarasirup (2 deler demararasukker og 1 del varmt vann kokes opp over lav temperatur til sukkeret er oppløst (kan eventuelt bruke brunt sukker).
1 barskje Absinthe
2/3 eggehvite på toppen

Alle ingrediensene, bortsett fra soda, i shakeren. Dette tørrshakes(altså uten is) først slik at eggehviten skummer.

[adrotate group="13"]

Deretter skal den shakes på is, helles over i longdrinkglass fylt med is og toppes med soda.

Tørrshake: Når man har shaket ca. 10sek, åpner man shakeren og tilsetter is, for å så shake på nytt.

St-Rémy Milk Punch

2 cl St-Rémy à la Crème
3 cl St-Rémy Brandy VSOP
1 cl Mount Gay XO Rum
2 cl H-melk
0,5 cl sukkerlake (1 del sukker og 1 del varmt vann kokes opp over lav temperatur til sukkeret er oppløst.)
1/2 teskje allehånde eller 0,5 cl allehåndelikør (pimentodram), det skal være revet muskat over.

Alle ingrediensene has i shakeren og shakes opp med is. Punchen helles over i et rocksglass med is og, revet muskat på toppen.

St-Rémy Liquorice

3 cl St-Rémy à la Crème
1 cl Aperol
1,5 cl RICARD
1 cl Galliano Ristretto

Litt skåret appelsinskall som knekkes og droppes i drinken (meget viktig!)

Shakes over i et kaldt coupetteglass, en bit appelsinskall knekkes og droppes i drinken.

St-Rémy Brûlot

3 cl St-Rémy Brandy XO
1 cl St-Rémy à la Crème
1 cl Cointreau
2 teskjeer med brunt sukker
10-11 cl shot sterk kaffe (dobbel espresso toppet med varmtvann eller sterk traktekaffe)

Toppes med (flytende) krem

Appelsinzest (revet appelsinskall) oppå kremen – gir drinken det lille ekstra.

Brûloten skal røres rett i glasset med alle ingrediensene bortsett fra fløte. Når sukkeret er rørt ut, helles kremen over, appelsinzest (revet appelsinskall) på toppen.

Oppskrifter kaker

Tertelette St-Rémy à la Crème

Mørdeig

250 g   Hvetemel
125 g Melis
5 g Havsalt
100 g Mandelmel
125 g Smør
60 g Fløte
1 stk[lw1 Egg

Bland hvetemel, melis, salt, mandelmel og smør. Tilsett fløte og egg. La deigen hvile en natt i kjøleskap før man lage terter.

Panacotta karamell

200g     Fløte
100 g Melk
70 g Sukker
2 stk Gelatin
1 stk Vaniljestang
litt havsalt

Lag karamell av sukker og deglasere med fløte og melk, vanilje og havsalt. Tilsett gelatin. Fyll opp ferdig stekte terteletter og plasser de i fryseren.

Lys sjokolademousse

170 g Melk
260 g Lys sjokolade
2 stk Gelatin
375 g Kremfløte

Kok opp melk. Tilsett gelatin. Hell over sjokolade. Rør godt til sjokoladen smelter. Tilsett deretter bløtpisket krem.

Fyll opp savarin i silikonformer.

 

Iskake i glass

Isparfait St-Rémy à la Crème

80 g Eggeplomme
100 g Sukker
60 g Vann
500 g Fløte
80 g St-Rémy à la Crème

Kok opp sukker og vann over eggeplommer og piske som eggedosis. Tilsett pisket krem og St-Rémy à la Crème . Fyll opp halve glass og plasser dem i fryseren.

Isparfait sjokolade

 80 g Eggeplomme
100 g Sukker
60 g Vann
500 g Fløte
100 g Mørk sjokolade 70% kakao

Samme prosess som tidligere, men tilsett til slutt varm, smeltet sjokolade.

Fyll opp resten av glassene, nesten til toppen, og plasser dem i fryseren.

Meringue til pynt

3 stk Eggehviter
20 g Sukker
90 g Melis

Pisk eggehviter, tilsett sukker og visp 1 min. Tilsett til slutt melis.

Finition

Ta ut direkte fra fryseren og fyll opp litt St-Rémy à la Crème i glasset, sprøyt marengs på toppen. Bruk gassbrenner for å gi litt farge.

 

Konfekt St-Rémy à la Crème

300 g Lys sjokolade
350 g Fløte
50 g Glukose
250 g Hasselnøttnougat
120 g St-Rémy à la Crème

Kok opp fløte og glukose. Hell over sjokolade og hasselnøttnougat. Tilsett St-Rémy à la Crème.

Fyll opp sjokoladeskall med blandingen og la de stivne over natten.

Deretter dyppes hver konfekt i sjokolade og rulles i kakao eller melis.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy