VIN+
Château Dudon er et relativt enkelt vinslott i Bordeaux.

Château Dudon – et folkelig vineventyr fra Bordeaux

En vinkjeller full av gammel Bordeaux-vin, men ingen kunder. Men så skjedde det noe. I dag forsyner det franske vinslottet oss nordmenn rimelig og vellagret vin i store mengder.
VIN+
Bratte bakker i Mosel.

Damer i bransjen

Jeg møter mange damer i bransjen i løpet av et år, og med «bransjen» mener jeg vin-, øl-, brennevin- og mat-bransjen.
VIN+
Fjorårets vindronning.

Kvinnenes tid i Tyskland

I de siste tiårene har det blitt flere og flere kvinnelige overhoder på de tyske vingårdene, både damer som har overtatt gårdene i arv og damer som har gått utdanningens vei for å komme seg inn i vinverdenen. Felles er at de har bein i nesa, pågangsmot og en stat som de siste årene har gjort det lett for de å både samle seg i foreninger men også satt fokus på dette med kvinner i vinindustrien. Undertegnede var i fjor en liten tur i Tyskland for å lære litt mer om nettopp dette temaet, og møtte både dyktige vingårdseiere som Sabine Mosbacher, den daværende Vindronningen Carolin Klöckner og flere representanter for foreningen Vinissima.
VIN+

Nyheter redaktøren har smakt siden sist, januar/marsnyheter

VIN: Bousquet Gaia Malbec 2018: Vinen har en aroma av ferske bær, røde bær og mørk...
VIN+

Bekk – Alkofarris

Det er ikke ofte at både kostholdsveilederen og sommelieren er like entusiastiske for det samme produktet, men det ble undertegnede da hun leste om nyheten Bekk!
VIN+

Calvados

Selv som sommelier og brennevinsentusiast ble jeg overrasket over håndverket som ligger bak Calvados da jeg besøkte Christian Drouin i Frankrike, ikke så langt unna stranden de allierte gikk inn på under D-dagen i 1944.