Nyheter

Norsk vin

Norsk vin

Mange er nysgjerrige på norsk vin i Norge, og det er jo et utrolig interessant tema! Jeg ble en gang spurt på en pressetur i Italia hvorfor jeg som nordmann var interessert i vin, vi hadde da ikke vin i Norge? Det ble stille når jeg kunne fortelle at vi faktisk har flere vingårder. Nå sa jeg ikke så mye om at vi fortsatt er helt i startgropen, men det er ikke alt man trenger å si. Det er uansett ett utrolig interessant prosjekt å følge med på!

Nyheter smakt siden sist

Nyheter smakt siden sist

En god blanding av nyheter som har kommet på Vinmonopolet de siste månedene.

Nyheter

Nyheter

Vin på påskeøya - det er nå plantet to hektar vinmark på påskeøya i Chile, henholdsvis Chardonnay og

Nyheter smakt siden sist

Nyheter smakt siden sist

En god blanding av nyheter som har kommet på Vinmonopolet de siste 4 månedene.

Olivenolje

Olivenolje

Drypp noen dråper over maten og kjenn på den gode smaken!

Champagne

Champagne

Kongen (eller dronningen om du vil) av musserende vin må nesten være med i en musserende spesial. Denne verdenskjente boblevinen med dype røtter i den franske regionen med samme navn er noe av det det drikkes mest av i verden. Til fest og hverdags. Før vi går til Champagneanbefalingene tar vi en liten titt på Champagne generelt, samt en liten hyllest til et vinhus som setter standarden for miljøvennlig vinproduksjon for tiden.

Nyheter smakt siden sist

Nyheter smakt siden sist

Rødvin: Atma Red 2018: Vinen har en nese med mørke bær, rød frukt, krydder og hint av urter.

Damer i bransjen

Damer i bransjen

I denne utgaven er det Aina Mee Myhre MW vi har stilt våre faste spørsmål, hun ble Norges 4. Master of Wine i 2017 samtidig med at hun har drevet sitt eget importfi rma siden 2015, Heyday Wines. Aina er travel og gjør det godt i vinbransjen!

Nyheter smakt siden sist

Nyheter smakt siden sist

Rødvin: Cavaliere d’Oro Gabbiano Chianti Classico 2016: Innbydende og lett nese med røde og mørke bær, florale toner