1895 Views

Cocktails til årets festsesong

Desember 17, 2019
Cocktails til årets festsesong
Skrevet av:

administrator

POTETENS VELSIGNELSE

-en norsk vri på Irish Coff ee utviklet på dugnad hos Vinmonopolet i 1995.

Ingredienser
• 2 cl Lysholm Linie Aquavit
• ½ ts brunt sukker
• 2 cl St. Hallvard likør
• Svart kaff e
• Kremfløte

Slik gjør du
Rør ut sukkeret i litt varm kaff e. Hell i akevitt og likør og nok kaff e til at det totalt blir 8 cl. Topp med lettpisket krem. Hell gjerne kremen over baksiden av en skje så det legger seg på toppen av drinken. Drinken skal ikke røres, men drikkes gjennom fløtelaget.

GLÜHWEIN MED JULEAKEVITT

Ingredienser
• 0.75 l. Tørr Rødvin (1 flaske)
• 1 Skive appelsin
• 8 Nellikspiker
• 2 Kanelstenger
• 2 Tørkede stjerneanis
• 4 tb. Sukker
• 3 cl. Gilde Juleaquavit ( per servering)

Slik gjør du
Ha alle ingrediensen bortsett fra akevitten i en kasserolle. Varm opp over middels varme ca. en time. Ha Gilde juleaquavit i ett kopp/glass som tåler varme og tilsette gløggen. Pynt med en appelsinskive og en kanelstang. Oppbevar sirupen med rosmarin i en flaske i noen dager i kjøleskapet før bruk.

AKEVITTTODDY

Ingredienser
• 4 cl Julestemning Akevitt
• 1 cl sitronsaft
• 1 cl eplesaft/eplemost, gjerne ufiltrert
• 1 sitronskive
• 1 kanlestang
• 2 nellikspiker
• 8 cl Varmt vann

Slik gjør du
Ha akevitt, sitron- og eplesaft og krydder i en kopp å, hell over kokende vann. Rør om, og server rykende varm.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy