This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
POTETENS VELSIGNELSE
-en norsk vri på Irish Coff ee utviklet på dugnad hos Vinmonopolet i 1995.
Ingredienser
• 2 cl Lysholm Linie Aquavit
• ½ ts brunt sukker
• 2 cl St. Hallvard likør
• Svart kaff e
• Kremfløte
Slik gjør du
Rør ut sukkeret i litt varm kaff e. Hell i akevitt og likør og nok kaff e til at det totalt blir 8 cl. Topp med lettpisket krem. Hell gjerne kremen over baksiden av en skje så det legger seg på toppen av drinken. Drinken skal ikke røres, men drikkes gjennom fløtelaget.
GLÜHWEIN MED JULEAKEVITT
Ingredienser
• 0.75 l. Tørr Rødvin (1 flaske)
• 1 Skive appelsin
• 8 Nellikspiker
• 2 Kanelstenger
• 2 Tørkede stjerneanis
• 4 tb. Sukker
• 3 cl. Gilde Juleaquavit ( per servering)
Slik gjør du
Ha alle ingrediensen bortsett fra akevitten i en kasserolle. Varm opp over middels varme ca. en time. Ha Gilde juleaquavit i ett kopp/glass som tåler varme og tilsette gløggen. Pynt med en appelsinskive og en kanelstang. Oppbevar sirupen med rosmarin i en flaske i noen dager i kjøleskapet før bruk.
AKEVITTTODDY
Ingredienser
• 4 cl Julestemning Akevitt
• 1 cl sitronsaft
• 1 cl eplesaft/eplemost, gjerne ufiltrert
• 1 sitronskive
• 1 kanlestang
• 2 nellikspiker
• 8 cl Varmt vann
Slik gjør du
Ha akevitt, sitron- og eplesaft og krydder i en kopp å, hell over kokende vann. Rør om, og server rykende varm.