2169 Views

Prøv en matvennlig chenin blanc

November 25, 2022
Prøv en matvennlig chenin blanc
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Chenin blanc er en drue som vi kjenner mest fra Sør-Afrika og Loiredalen i Frankrike. Den har en god syrlighet og lager førsteklasses viner både i tørr og søt stil. Også musserende. Druene knopper tidlig og modner relativt sent og gir et spekter av aromaer. Både grønne epler, pære, kvede, nøtter og honningkake er blant aromaene man kan finne.

Chenin blanc gir svært matvennlige viner.

I Sør-Afrika driver John og Ginny Grieve vingården som de kaller Avondale. De driver etter økologiske prinsipper med en visjon om at «jord er liv».

Les også: Er fremtiden alkoholfri?

Avondale Anima Chenin Blanc 2020 er laget av håndplukkede druer fra vinstokker som er 12-36 år gamle. Vinen har fått gjære på 500 liters franske eikefat samt at 30% av vinen har gjæret på amfora. Den hadde 12 månederes lagring på bunnfall noe som har gitt den et spekter av dufter. På nesen finner vi både søt frukt, honning, lime, nøtter og toast. Den er bløt og fruktig på smak med god struktur og en fin syrlighet i ettersmaken.

En flott vin til ulike rike retter av fisk og kylling. Den vil også gå godt til smaksrike grønnsaksretter. Gjerne med litt nøtter.

 

Avondale Anima Chenin Blanc 2020
Varenummer:14793901
Pris: 249,90
Utvalg: Basisutvalget
Poeng: 86

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy