3112 Views

MALFY – italiensk håndverksgin

Gin er fortsatt både i vinden og i vekst på Vinmonopolet, og ett av de spennende gin-merkene folk har fått øynene opp for er italienske Malfy! Og man får unektelig lyst til å dra til Italia når en ser disse bildene, landskapet flaskene er omgitt av, spesielt etter reisetørken det siste året. Men nå er det bare å nyte litt Italia på flaske mens en venter på å kunne hoppe på neste fly til Italia i person.

Juli 20, 2021
MALFY – italiensk håndverksgin
Skrevet av:

Mona Haugen-Kind

Malfy Gin

Malfy Gin produseres av Torino Distillati, som ligger i Moncalieri i Piemonte.

Og som navnet antyder, er inspirasjonen bak gin-merket hentet fra Amalfi -kysten.

Master-destillatørene hos destilleriet er Beppe Ronco og Denis Muni, de benytter seg av en såkalt vakuumdestilleringsmetode, som også kalles for kald destillering.

Dette er en relativt ny teknikk i ginens verden hvor fordampingen skjer ved lavere temperatur enn vanlig destillering. På den måten beholder urter, krydder og frukt sin opprinnelige og naturlige smak i sluttproduktet og gir et mer intenst produkt.

Malfy Gin er håndverk fra A til Å.

De aller fleste ingrediensene plukkes for hånd og alle ingredienser destilleres hver for seg for å sikre at de beholder sine særpreg, slik en ser hos de fleste kvalitetsprodusenter.

De bruker blant annet det spesielle Mosivo vannet som sies å være det reneste i Italia, einebær fra Toscana og blodappelsiner og grapefrukt fra Sicilia. Du får altså hele Italia i en flaske.

Malfy-porteføljen består av fire varianter: Malfy Gin Con Limone, Malfy Gin Rosa, Malfi Gin Con Arancia og Malfy Gin Originale. Alle variantene holder 41 prosent alkohol.

Hvis du ønsker en enkel og velsmakende GT, uten for mye snikksnakk, nytes Malfy Gin best med Fever TreeMediterranean Tonic og passende garnityr:

  • Malfy Originale: Med en sitronskive
  • Malfy Con Limone: Med en sitronskive
  • Malfy Gin Rosa: Med en grapefruktskive og en frisk rosmarinkvist
  • Malfy Con Arancia: Med en appelsinskive

Hvis du vil smake deg frem til din favoritt selger Vinmonopolet, i tillegg til de vanlige flaskene på 70 cl, en hendig pakke med alle 4 varianter i 5 cl.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy