1047 Views

Bartending i verdensklasse

September 11, 2017
Skrevet av:

administrator

Briljant bartender
Den stolte finalisten Monica Berg sto løpet gjennom tre nervepirrende konkurranser og vant sågar Bar Chef-utfordringen i WE World Class. Vi tok en prat med den nybakte vinneren.

Monica Berg har jobbet som bartender i 12 år, de siste fire på Icebar og Aqua Vitae i Oslo. Hun har alltid følt seg veldig hjemme i serviceyrket og da hun hadde sin første arbeidsøkt bak en bar, visste hun umiddelbart at bartender var yrket for henne.

– Jeg elsker å jobbe med mennesker, og for meg er det en fantastisk følelse å kunne bidra til at mine gjester har en fin opplevelse hos meg i baren, forteller hun.

– Hva gir det deg å konkurrere?

– Grunnen til at jeg startet å konkurrere var fordi jeg hadde lyst til å teste meg selv. Tanken på å konkurrere skremte meg veldig , og jeg har alltid hatt en filosofi om at dersom noe skremmer deg er eneste måten å komme over det på å kaste seg ut i det, svarer Monica.

– Den aller første konkurransen jeg deltok i var «G’Vine Gin Connoisseur program» i 2011, der de leter etter verdens beste gin-bartender, og jeg husker hvor sjokkert jeg var da de ringte for å fortelle at jeg hadde kvalifisert meg til verdensfinalen. Jeg hadde aldri i verden sett for meg at jeg faktisk hadde en mulighet til å komme helt dit! Der endte jeg tilslutt på 7nde plass, av totalt 15, noe som var en fantastisk seier for meg, forteller Monica.

– Etter dette fortsatte jeg å konkurrere, men det er veldig viktig for meg å delta i konkurranser som utfordrer meg, og selvfølgelig – ingen konkurranser er større enn World Class, forklarer hun.

– Konkurransen i Madrid er noe av det tøffeste jeg har vært med på, og jeg var helt utslitt etter siste runde. Jeg følte selv at utfordringene ikke gikk så bra den siste dagen, så jeg var egentlig ganske forberedt på ikke å gå videre. Kan tro jeg ble overrasket da de sa navnet mitt, jeg har fortsatt ikke helt forstått det tror jeg. Men heldigvis er jeg smertelig klar over feilene jeg gjorde, så nå er det bare å ta seg selv i nakken og jobbe hardt frem til finalen, fortsetter Monica.

Hun forteller videre at mat og drikke alltid har vært en av hennes største lidenskaper og at det har vært fantastisk få lov til å jobbe med det hver dag. En holdning som åpenbart har kommet godt med på veien til seieren i Bar Chef-utfordringen i World Class Madrid.

– Det var utrolig morsomt å få lage drinker til dette dommerpanelet, ettersom de har så forskjellig bakgrunn, og spesielt gøy å få sette sine egne drinker til mat fremfor Spanias første 3-michelinstjerners kokk, avslutter hun.

 

Monicas Barchef-drink «Top of the Hops»
Drinken serverte hun til manchego-ost og kvedesyltetøy.
45 ml Zacapa Ron
10 ml frisk sitronsaft
2 barskjeer sedertresirup
1 dash sherryeddik
1 dash Peychauds Bitter

50 ml «Above and Beyond Hefe Weizen»

Rist ingrediensene i en shaker med is, sil over i kalde sherryglass og topp med «Above and Beyond Hefe Weizen».

Above and Beyond Hefe Weizen er et øl som Monica har laget i samarbeid med ølbrygger Dave Gardanio på Crow bar i Oslo. Ølet er en hefe weizen brygget med fersk ingefær og sitronskall, deretter tilsatt en Zacapa-reduksjon.

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy