1354 Views

Cognac – på nye veier

September 11, 2017
Cognac – på nye veier
Skrevet av:

administrator

Vinbonden Rémy Martin grunnla cognachuset så tidlig som år 1724. I 1910 startet de eksportvirksomheten, den ekstravagante flaskedesignen kom i 1981 og i dag fremstår de med økologisk fokus og er nytenkende i bruk av cognac. Vi ville høre litt mer om hva som skjer i cognac-verden, og tok en prat med Patrick Mariuz, internasjonal ambassadør for Rémy Martin.

– Markedet for cognac har blitt redusert i Norge de siste årene. Hvordan tror du det skjedde, og hva er din strategi for å snu det rundt?

I USA , eller i Vietnam for eksempel , er cognac forbundet med cocktails , spesielt laget med vår ikoniske VSOP Fine Champagne . I Europa er det tradisjonelt drukket som en fordøyelseskanal , for det meste med XO med og utan isbiter. Remy Martin har annonsert sin strategi for noen år siden om å fornye de europeiske markedene , inkludert Norge , uten at det går på bekostning av kvaliteten. Våre konjakker er alltid laget med de beste druene som kommer fra hjertet av Cognac-regionen : Grande Champagne e og Petite Champagne .

Vi tilbyr nå de europeiske landene vår ikoniske VSOP : VSOP modne CASK FINISH , et relevant alternativ for moderne drikking , longdrink og cocktails . Det var en god mulighet for oss til å diskutere med våre forbrukere , rekruttere nye og å forklare hvordan du kan nyte det .

Ett år etter den europeiske lanseringen , ser vi at Rémy VSOP MODNE CASK FINISH og Gingerale viser lovende resultat og vokser i barer og restauranter.

– Vi har flere «norske» cognacprodusentene i Frankrike .Det skal altså være enkelt å kommunisere denne kulturen, skulle man tro. Tror du cognac har en jobb å gjøre med å markedsføre sine produkter bedre ?

Det er en sterk sammenheng mellom Cognac-regionen og Norge . Flere familier fra Norge bosatte seg i Frankrike og lanserte sin egen Cognac. Derfor er det norske folk  kjent med cognac og kan relatere seg til dette. Vår jobb som en premium cognac er å utdanne dem videre på produktet , forskjeller mellom lokale produsenter, ulike crus inkludert de ulike kvaliteter av cognac, osv …

Den store utfordringen er definitivt å opplyse forbrukerne, og å oppfordre dem til å nyte VSOP annerledes. Vi er så heldige å ha en så aromatisk cognac, takket være den høye kvaliteten eaux -de -vie.

Remy Martin er en stor merkevare, også i Norge. Har dere noen spesielle planer for 2014 ?

Remy Martin kommer til å fortsette å kommunisere ut sine verdier,  via sitt nye uttrykk i VSOP Old Cask Finish, og innføre nye måter å nyte sin Cognac på.

– Det er mange cognachus , og mange av dem liker å lage prangende dyre flasker .Men noen beveger seg også i motsatt retning. Hvor vil dere være i 2014, og videre inn i fremtiden ?

Rémy Martin VSOP er en smart blanding mellom arv og frekkhet . Den tradisjonelle svartbelagte flasken fra 1927 var et perfekt eksempel på denne retningen .

Verdien av vår konjakk er eaux -de -vie, som har ligget lagret i mange år i Cognac, under beskyttelse av vår kjellermester Pierrette Trichet .

– Cognac er for det meste knyttet til etter middag og til kaffe. Er det noe du ønsker å si i tider med når og skulle drikke cognac ?

Cognac er et svært allsidig produkt, som kan nytes på mange forskjellige måter: Fra USA i long drinks eller cocktails , til Asia ”On the rocks”, eller ”straight” i Europa. Jeg personlig anbefaler deg å prøve Rémy Martin VSOP & Ginger servert i høye glass, fullt av is, med en twist av sitron. Det er en flott drink før middag og på kvelden i sosiale lag med venner. Dette serveringsforslaget er svært populært i trendy barer, spesielt i London.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy