This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Mange fikk plutselig litt bedre tid da Norge i stor grad ble stengt i midten av mars i år, og da den Sør-Koreanske kaffedrikken Dalgona herjet på sosiale medier kastet mange seg på.
Navnet Dalgona kommer av at kaffekremen minner om et tradisjonelt toffeelignende koreansk godteri som heter det samme.
I praksis er det en oppned-cappucino, med kaffen på toppen og melken under.
DALGONA-KAFFE
Du trenger:
• Pulverkaffe (gjerne finmalt)
• Sukker / Sukrin
• Vann
• Melk
Slik gjør du:
Like deler pulverkaffe, sukker og varmt vann mikses med en elektrisk visp eller melkeskummer til det blir et tykt, lysebrunt skum. Fyll et glass med isbiter og melk før du heller skummet på toppen.
Tips:
Ryktene sier at det kan være godt med en skvett likør eller annet brennevin i også. Men da helst ikke i morgenkaffen.