This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Drinkoppskrifter laget av Tom-Fredrik de Ridder, Bar Boca.
St- Rémy Fizz
3 cl St-Rémy à la Crème
3 cl St-Rémy Brandy VSOP
1,5 cl limejuice (ferskpresset lime)
1,5 cl sitronjuice (ferskpressetsitron)
1,5 cl demerarasirup (2 deler demararasukker og 1 del varmt vann kokes opp over lav temperatur til sukkeret er oppløst (kan eventuelt bruke brunt sukker).
1 barskje Absinthe
2/3 eggehvite på toppen
Alle ingrediensene, bortsett fra soda, i shakeren. Dette tørrshakes(altså uten is) først slik at eggehviten skummer.
Deretter skal den shakes på is, helles over i longdrinkglass fylt med is og toppes med soda.
Tørrshake: Når man har shaket ca. 10sek, åpner man shakeren og tilsetter is, for å så shake på nytt.
St-Rémy Milk Punch
2 cl St-Rémy à la Crème
3 cl St-Rémy Brandy VSOP
1 cl Mount Gay XO Rum
2 cl H-melk
0,5 cl sukkerlake (1 del sukker og 1 del varmt vann kokes opp over lav temperatur til sukkeret er oppløst.)
1/2 teskje allehånde eller 0,5 cl allehåndelikør (pimentodram), det skal være revet muskat over.
Alle ingrediensene has i shakeren og shakes opp med is. Punchen helles over i et rocksglass med is og, revet muskat på toppen.
St-Rémy Liquorice
3 cl St-Rémy à la Crème
1 cl Aperol
1,5 cl RICARD
1 cl Galliano Ristretto
Litt skåret appelsinskall som knekkes og droppes i drinken (meget viktig!)
Shakes over i et kaldt coupetteglass, en bit appelsinskall knekkes og droppes i drinken.
St-Rémy Brûlot
3 cl St-Rémy Brandy XO
1 cl St-Rémy à la Crème
1 cl Cointreau
2 teskjeer med brunt sukker
10-11 cl shot sterk kaffe (dobbel espresso toppet med varmtvann eller sterk traktekaffe)
Toppes med (flytende) krem
Appelsinzest (revet appelsinskall) oppå kremen – gir drinken det lille ekstra.
Brûloten skal røres rett i glasset med alle ingrediensene bortsett fra fløte. Når sukkeret er rørt ut, helles kremen over, appelsinzest (revet appelsinskall) på toppen.
Oppskrifter kaker
Tertelette St-Rémy à la Crème
Mørdeig
250 g | Hvetemel |
125 g | Melis |
5 g | Havsalt |
100 g | Mandelmel |
125 g | Smør |
60 g | Fløte |
1 stk[lw1 | Egg |
Bland hvetemel, melis, salt, mandelmel og smør. Tilsett fløte og egg. La deigen hvile en natt i kjøleskap før man lage terter.
Panacotta karamell
200g | Fløte |
100 g | Melk |
70 g | Sukker |
2 stk | Gelatin |
1 stk | Vaniljestang |
litt havsalt |
Lag karamell av sukker og deglasere med fløte og melk, vanilje og havsalt. Tilsett gelatin. Fyll opp ferdig stekte terteletter og plasser de i fryseren.
Lys sjokolademousse
170 g | Melk |
260 g | Lys sjokolade |
2 stk | Gelatin |
375 g | Kremfløte |
Kok opp melk. Tilsett gelatin. Hell over sjokolade. Rør godt til sjokoladen smelter. Tilsett deretter bløtpisket krem.
Fyll opp savarin i silikonformer.
Iskake i glass
Isparfait St-Rémy à la Crème
80 g | Eggeplomme |
100 g | Sukker |
60 g | Vann |
500 g | Fløte |
80 g | St-Rémy à la Crème |
Kok opp sukker og vann over eggeplommer og piske som eggedosis. Tilsett pisket krem og St-Rémy à la Crème . Fyll opp halve glass og plasser dem i fryseren.
Isparfait sjokolade
80 g | Eggeplomme |
100 g | Sukker |
60 g | Vann |
500 g | Fløte |
100 g | Mørk sjokolade 70% kakao |
Samme prosess som tidligere, men tilsett til slutt varm, smeltet sjokolade.
Fyll opp resten av glassene, nesten til toppen, og plasser dem i fryseren.
Meringue til pynt
3 stk | Eggehviter |
20 g | Sukker |
90 g | Melis |
Pisk eggehviter, tilsett sukker og visp 1 min. Tilsett til slutt melis.
Finition
Ta ut direkte fra fryseren og fyll opp litt St-Rémy à la Crème i glasset, sprøyt marengs på toppen. Bruk gassbrenner for å gi litt farge.
Konfekt St-Rémy à la Crème
300 g | Lys sjokolade |
350 g | Fløte |
50 g | Glukose |
250 g | Hasselnøttnougat |
120 g | St-Rémy à la Crème |
Kok opp fløte og glukose. Hell over sjokolade og hasselnøttnougat. Tilsett St-Rémy à la Crème.
Fyll opp sjokoladeskall med blandingen og la de stivne over natten.
Deretter dyppes hver konfekt i sjokolade og rulles i kakao eller melis.