This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.
Frognerseteren Restaurant ligger på toppen av Holmenkollen med storslagen utsikt over Oslo by og fjord. Den eldste delen av huset stod ferdig i 1891, og restaurantens mattradisjoner strekker seg tilbake til denne tiden. Stedet tilbyr kafe, restaurant og selskapslokaler. Vi tok turen opp til restaurantsjef Walter, for å sette sammen en god sommermeny med gode viner.
Tekst: Marius Odland
Foto: Merethe S. Odland
Kald brennesle og løvetannsuppe servert med grillet legg av kongekrabbe
Tilbredning: Purert suppe med brennesle og løvetann tilsmakt crème fraiche, servert med kongekrabbe med ramsløkolje
VIN: Gustave Lorentz Pinot Noir Rosé. God frukt, rund og fin balanse med maten.
Sitronmarinert uerfilet en papillotte
Tilbredning: Uerfilet marinert med sitron og sukker pakket med rotgrønnsaker i folie og bakt i ovnen
VIN: Albert Mann Pinot Blanc Auxerrois 2011. Fruktig og fin fylde som tar syren bra.
Alternativ: Gustave Lorentz Pinot Noir Rosé
Grillet viltpølse i lompekurv med varm salat
Servet med grillet sikori og sennepssaus
VIN: Le Carla Special Reserve Malbec 2012. Krydret og god blend med maten.
Iberico svinekam med grillet cantaloupe melon
Tilbredning: Stykke av svinekam grillet anrettet med klyftpoteter, grillet cantaloupe melon tilsmakt honning og sennep servert med barbequesaus
VIN: Tommasi Graticcio Appassimento 2011. God fruktighet som blender godt med maten og spesielt barbequesausen.
Alternativ: Paternina Banda Azul Ciranza 2008. Et krydret alternativ.
Reinsdyrsnitzel med grillet pastinakk og sennepskornsmør
VIN: Tommasi Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2010
Alternativ: Bod. Chacra Barda Pinot Noir 2011
Rabarbra med vaniljemousse anrettet med vaniljekokt rabarbra og bringebær
Servert med bringebærsorbet
VIN: Tommasi Recioto Fiorato 2010. God blend med sorbet og vaniljemousse.
Alternativ: Jos. Christoffel jr. Ürziger Würzgarten Riesling Auslese 2011