719 Views

Sommermeny på Frognerseteren

September 11, 2017
Sommermeny på Frognerseteren
Skrevet av:

administrator

Frognerseteren Restaurant ligger på toppen av Holmenkollen med storslagen utsikt over Oslo by og fjord. Den eldste delen av huset stod ferdig i 1891, og restaurantens mattradisjoner strekker seg tilbake til denne tiden. Stedet tilbyr kafe, restaurant og selskapslokaler. Vi tok turen opp til restaurantsjef Walter, for å sette sammen en god sommermeny med gode viner.

Tekst: Marius Odland

Foto: Merethe S. Odland

  Kald brennesle og løvetannsuppe servert med grillet legg av kongekrabbe

Tilbredning:  Purert suppe med brennesle og løvetann tilsmakt crème fraiche, servert med kongekrabbe med ramsløkolje

VIN: Gustave Lorentz Pinot Noir Rosé. God frukt, rund og fin balanse med maten.

Sitronmarinert uerfilet en papillotte

Tilbredning: Uerfilet marinert med sitron og sukker pakket med rotgrønnsaker i folie og bakt i ovnen

VIN: Albert Mann Pinot Blanc Auxerrois 2011. Fruktig og fin fylde som tar syren bra.

Alternativ: Gustave Lorentz Pinot Noir Rosé

Grillet viltpølse i lompekurv med varm salat

Servet med grillet sikori og sennepssaus

VIN: Le Carla Special Reserve Malbec 2012. Krydret og god blend med maten.

Iberico svinekam med grillet cantaloupe melon

Tilbredning: Stykke av svinekam grillet anrettet med klyftpoteter, grillet cantaloupe melon tilsmakt honning og sennep servert med barbequesaus

VIN: Tommasi Graticcio Appassimento 2011. God fruktighet som blender godt med maten og spesielt barbequesausen.

Alternativ: Paternina Banda Azul Ciranza 2008. Et krydret alternativ.

Reinsdyrsnitzel med grillet pastinakk og sennepskornsmør

VIN: Tommasi Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2010

Alternativ:  Bod. Chacra Barda Pinot Noir 2011

Rabarbra med vaniljemousse anrettet med vaniljekokt rabarbra og bringebær

Servert med bringebærsorbet

VIN: Tommasi Recioto Fiorato 2010. God blend med sorbet og vaniljemousse.

Alternativ: Jos. Christoffel jr. Ürziger Würzgarten Riesling Auslese 2011

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy