4683 Views

Avslutt middagen som i Italia

Limoncello er en populær Italiensk likør som har tradisjonelt serveres som en digestif etter middag.

Juli 08, 2022
Avslutt middagen som i Italia
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Likøren lages av sitronskall som legges i sprit over en lengre periode for å trekke ut farge og smak.

Hvor den opprinnelig kommer fra strides det om. Heller ikke når den oppsto er man helt sikre på. Det verserer flere historier rundt opphavet til sitronlikøren. Èn teori er at den skal ha oppstått på et lite vertshus på Capri på begynnelsen av 1900-tallet, hvor det også var en frodig hage med sitroner, som ble stelt av Maria Antonia Farace. Hennes oldebarn Massimo Canale startet med produksjon av limoncello i 1988 og registrerte merket.

En annen historie er at lokale fiskere og bønder tok sen en liten limoncello om morgenen for å varme seg allerede i middelalderen. Andre mener at likøren oppsto i et kloster for å glede munkene mellom bønn.

Om det er Amalfi, Capri eller Sorrento som eier opphavet til likøren blir man nok ikke enige om. Men at den skal inneholde gode italienske sitroner er helt sikkert.

God Limoncello skal smake friskt av ferske og syrlige sitroner og ha en balansert, behagelig sødme. Den bør serveres godt avkjølt i små glass. Og vil man gjøre det som italienerne så serveres den som en digestif etter middag.

Quaglia Elixir Limoncello Organic produseres av destilleriet Castenuevo Don Bosco i Piemonte. Den lages av økologiske sitroner og økologisk sprit. Den har en frisk og god sitronpreget smak med en fint balansert sødme. En flott Limoncello.

 

Quaglia Elixir Limoncello Organic
Varenummer: 11217202
Pris: 269,80
Utvalg: Basisutvalget
Poeng: 88

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy