1250 Views

Sterk økologisk gin fra middelalderslott i sverige

Det er et historisk sus over denne ginen

Mai 20, 2022
Sterk økologisk gin fra middelalderslott i sverige
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Ellinge Slott i Skåne som ligger 30 minutter utenfor Malmø har en historie som går tilbake til 1100-tallet. I tillegg til å være en nydelig lokasjon for store selskaper, brylluper og konferanser, huser det også destilleriet Purity Vodka.

Mest kjent for sine prisvinnende økologiske vodka, men det destilleres også økologisk gin i de historiske lokalene.

I mai ble Purity Gin Nordic Navy Strength sluppet på Vinmonopolet. Begrepet Navy Strength kommer fra den tiden da den britiske marinene hadde gin med ombord i seilskutene. Brennevinet ble fraktet i tretønner og var stuet på samme sted som kruttet. Skulle en tønne springe lekk og gjøre kruttet vått var det viktig at alkoholen var høy nok til at kruttet allikevel kunne antennes. 57,15% eller mer ble fasiten eller 100 proof.

Les også: Popcorn sa du?

Purity Gin Nordic Navy Strength destilleres sakte, 34 ganger ved lav temperatur i 600 liters kobberapparater. Ingrediensene er økologiske og ginen er smaksatt med einer, koriander, lavendel, kardemomme, angelicarot, basilikum, timian, tyttebær og blåbær.

Ginen fremstår fruktig og krydret med en bløt munnfølelse. Den høye alkoholen er godt integrert. En flott økologisk gin til bruk i drinker.

 

Purity Gin Nordic Navy Strength
Varenummer:13935401
Pris: 629,90
Utvalg: Basisutvalget
Poeng: 85

 

 

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy