1973 Views

Ukens vin: Balansert pinot noir fra California

Februar 09, 2023
Ukens vin: Balansert pinot noir fra California
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Santa Barbara County er ikke like kjent som de nordlige vinregionene Napa Valley og Sonoma, men i denne sørlige vinregionen i California lages det en rekke spennende viner.

De første vinplantene ble plantet allerede i 1782 og i dag er det chardonnay og pinot noir som dominerer. Hele 30% av druene i regionen er pinot noir. For til tross for den sørlige beliggenheten er dette en kjølig region takket være fjellkjedene som strekker seg fra øst til vest og som gir daler med direkte åpning til Stillehavet. Den spesielle topografien gjør at tåke og kjølige vinder fra havet kjøler ned området og skaper ideelle forhold for pinot noir.

Justin Tyler Willett etablerte han Tyler Winery i 2005. Hans filosofi er å lage viner som er elegante, rene og ærlige, og det er Burgund som er idealet.

Les en lengre artikkel om Tyler Winery her. 

Tyler Santa Barbara County Pinot Noir er laget av druer fra underområdet (AVA) Santa Rita Hills. Druene avstilkes og sorteres for hånd. Etter en naturlig gjæring lagres vinen på bunnfall i franske eikefat i ca åtte måneder. Vinen filtreres ikke og får et kort opphold på ståltanker før den tappes på flaske.  Resultatet er en balansert og fruktig vin med en god friskhet og lengde.

 

 

Tyler Santa Barbara County Pinot Noir 2021
Varenummer: 3521401
Pris: 334,90
Utvalg: Basisutvalget
Vurdering: Fruktig på duft med røde bær og noe jordlige toner. Hint av tre og blomster. Saftig og sødmefull frukt på smak med en lett og delikat, fruktig avslutning. Lette tanniner.
Passer til: And, svin, kalv, grønnsaker
Poeng: 88

 

 

 

 

Les også: Dronningen av Piemonte

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy