3134 Views

Bordeaux til fisk og skalldyr

For Bordeaux er ikke bare rødt, mørkt og tanninrikt.

April 27, 2022
Bordeaux til fisk og skalldyr
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Hvit Bordeaux blir ofte litt glemt, i skyggen av de store røde vinene som området er så berømt for. Men de fortjener så absolutt å bli løftet frem. De hvite vinene fra Bordeaux, som gjerne er laget på en blend av sauvignon blanc og sémillon, fremstår ofte både som syrefriske, fyldige og fruktige viner. Og de beste variantene kan gjerne lagre noen år i kjelleren.

Det er områdene Entre-Deux-Mers, som ligger i mellom elvene Garonne og Dordogne, og Graves som ligger vest for Garonne som er mest kjent for sine hvite viner. Men også Blaye- Côtes de Bordeaux leverer flotte hvite viner. Blaye- Côtes de Bordeaux er en av de største områdene i Bordeaux med sine 6000 hektar vinmarker.

Les også: En sånn riesling du har lyst på nå.

Det relativt kuperte landskapet drar nytte av gode solskinnsforhold og jordsmonnet spenner fra leire og kalkstein til sand og grus.

Chateau Montfollet er en familieeiendom på 40 hektar som ligger med utsikt over elvemunningen i Gironde. Den har tilhørt Raimond-familien i tre generasjoner og i dag er det Dominique Raimond som står ved roret. 

Montfollet Le Valentin Bordeaux Blanc er laget av 60% sémillon, 40% sauvignon blanc. Den er fatfermentert og har ligget på bunnfall i gamle fat i seks måneder før den ble tappet på flaske. Med 14% alkohol og under tre gram sukker er det en tørr og fyldig vin med moden frukt og fin syre. Aromaer av eple, nesle og noe tropisk frukt. Avslutningen er mineralsk og lang. En flott vin til retter av fisk og skalldyr.

 

 

Montfollet Le Valentin Bordeaux Blanc 2021
Varenummer:12805801
Pris: 179,90
Utvalg: Basisutvalget
Poeng: 86

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy