1348 Views

Perfekt januarvin

Januar 12, 2023
Perfekt januarvin
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Nyttårsforsetter. Mer trening. Sunnere mat. Færre kalorier. Mindre alkohol.

Januar er gjerne ikke måneden for de store utskeielsene. Mange føler på behovet for en sunnere livsstil denne første måneden i året og vi tyr til ulike løsninger for å oppnå nyttårsforsettene.

Noen velger alkoholfri januar; såkalt «hvit måned», mens andre søker viner med færre kalorier når de først skal kose seg og ha vin til maten.

Les også: Dronningen av Piemonte

Men finnes det lavkalori-vin?

En vanlig oppfatning har vært at det viktigste er å se på sukkermengden i vinen og at tørre viner automatisk har lavere kalorinnhold enn søtere viner.  Men sannheten er at alkoholnivået i vinen betyr mer for antallet kalorier enn restsukkeret. Alkohol gir omtrent dobbelt så mange kalorier pr gram enn hva sukker gjør. Ønsker man en vin med færrest mulige kalorier er det derfor alkoholnivået det er viktigst å se på. Jo lavere alkohol jo bedre. Er vinen i tillegg helt tørr, det vil si at den inneholder under 3 gram sukker pr liter, er det enda bedre.

De fleste viner ligger fra 12% alkohol og oppover og man må lete litt for å finne tørre viner med lavere alkohol, men de finnes. Det er også lettere å finne hvite viner med lav alkohol enn det er rødvin, men går man for en vin med rundt 12% alkohol er det bedre for kaloritellingen enn en vin med 13-14 % alkohol.

Med lavere alkohol får man også lettere viner smaksmessig noe som også passer bra om menyen består av fisk, lyst kjøtt eller grønnsaker.

Balfour Skye’s Chardonnay er en tørr, frisk hvitvin som kun inneholder 11,5% alkohol og under 1 gram sukker pr liter. Det er en spennende hvitvin fra Kent i England. Hush Heath Estate ble etablert i 2002 og er en familieeid eiendom på 400 mål.

Balfour Skye’s Chardonnay har en fruktig og floral duft med melne epler. Konsentrert frukt på smak med en nøttepreget utgang med fin friskhet. En strålende vin til retter av hvit fisk, skalldyr, salat og kylling.

 

Balfour Skye’s Chardonnay
Varenummer: 13126201
Pris: 245,00
Utvalg: Bestillingsutvalget
Poeng: 86

 

 

 

 

 

 

Les også: Vindrømmen i Sør-Frankrike

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy