1622 Views

Ukens vin: Fersk og vårlig vin fra en av Østerrikes største produsenter

April 13, 2023
Ukens vin: Fersk og vårlig vin fra en av Østerrikes største produsenter
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Med påsken overstått og sommeren bare drøye to måneder unna er det på tide å finne frem til de mer sommerlige vinene. Og få viner er mer bundet til sommersesongen enn rosévinene.

Selv om rosévin de siste årene har begynt å selge betydelig mer gjennom hele året er det fremdeles sånn at det er i de lyse vår- og sommermånedene vi oftest ser til de rosa flaskene.

Og rosévin er også den mest værsensitive vinen på markedet. En kjølig og våt vår og sommer vises raskt i salgstallene.

Økningen i salget av rosévin gjennom hele året følger en trend som vi ser både her hjemme og internasjonalt. Stadig flere velger lyse og lettere drikke i hyllene. At rosévin i tillegg til å være leskende og forfriskende også er svært matvennlige viner er også noe flere får med seg. Både til salater og grønnsaksretter, lyst kjøtt og fisk er de lette og friske rosévinene ofte god match og man finner også mange gode varianter til alt fra spekemat til sushi og ost. – Så lenge man styrer unna de mest søtladne variantene med kunstig, godteripreget aroma. De finner vi heldigvis stadig mindre av i hyllene til fordel for de tørre og syrefriske vinene.

En slik tørr og syrefrisk rosévin er Wachau Rosé Federspiel Terrassen. Vinhuset Domäne Wachau er et kooperativ og en av Østerrikes største produsenter. Nærmere 440 hektar vinmarker dyrkes av kooperativets mange medlemmer og det er et gjennomgående fokus på kvalitet. Dette fokuset har gjort at Domäne Wachau er listet som en av topp ti produsenter av hvit vin i Østerrike.

Les mer om Domäne Wachau i denne artikkelen fra 2019. 

Vinmarkene, som ligger i terrasser i bratte skråninger, støttes opp gamle stenmurer, som er en del av verdens kulturarv. Berømte vinmarker som Achleiten, Kollmitz, Loibenberg and Tausend-Eimer-Berg er alle en del av Domäne Wachau som er den eneste produsent som kan lage viner i alle disse prestisje-områdene.

Wachau Rosé Federspiel Terrassen er lett og frisk på smak med fin bærfrukt og en tørr, behagelig utgang. Navnet Federspiel kommer fra falkejakt som var en populær fritidsaktivitet blant adelen i middelalderen. En flott vin som kan nytes i ute i de første varmende solstrålene eller til lette salater eller retter av kylling. Til bare 169,90 er det mye vin for pengene.

 

Wachau Rosé Federspiel Terrassen
Varenummer: 15388101
Pris: 169,90
Utvalg: Bestillingsutvalget
Vurdering: Dufter av røde epler, rips og bringebær. Fruktig og bærpreget smak med god friskhet og en syrefrisk og tørr utgang.
Passer til: Kylling, salat
Poeng: 84

 

 

 

 

Les også: Test av 42 roséviner

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy