1751 Views

Ukens vin: Nydelig vin til årets påskelam

Mars 22, 2023
Ukens vin: Nydelig vin til årets påskelam
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

Å servere lam er for mange en selvfølge i påsken. I løpet av påskemåneden selges det rundt tre ganger så mye lam som en normal måned og det til tross for at det er på høsten vi har tilgang til ferskt lammekjøtt.

Men hva drikker man til lam?

Les også denne artikkelen om påskedrikke fra 2022. 

Norsk lammekjøtt er av fantastisk kvalitet og lammekjøtt har en særegen smak og mye fett. Det krever en del av vinen som serveres. Den bør ha god struktur, syre og tannin for å håndtere fettet.

Det finnes mange ulike oppskrifter for tilberedelse og tilbehør, men ofte er det godt med salt, hvitløk og rosmarin på låret noe som krever god fruktighet i vinen.

I vårnummeret av Magasinet Vin&Brennevin som kommer i salg 30. mars gir vi deg 10 vinfavoritter til årets påskelam.

Giovanni Rosso holder til i Serralunga og drives i dag av Giovannis sønn Davide Giovanni. Så lenge man kan huske har familien vært druebønder, men det var først da Davide overtok ansvaret i 2001 at de begynte å produsere vin under eget navn.

Giovanni Rosso Barolo Serralunga er laget av druer fra ulike vinmarker som separat og spontangjæres i sementtank i ti til tolv dager. Vinen lagres på store eldre eikefat i 36 måneder før den tappes ufiltrert på flaske og får en videre ettermodning.

Nydelig, kompleks vin som står seg godt til årets påskelam.

 

Giovanni Rosso Barolo Serralunga 2018
Varenummer: 5049201
Pris: 399,90
Utvalg: Basisutvalget
Vurdering: Floral og fruktig duft med kirsebær og lær. Noe jordlige toner. Kjølig frukt på smak med en god syrlighet og faste tanniner i en lang utgang.
Passer til: Lam
Poeng: 91

 

 

 

 

Les også: Hva er greia med kvevri?

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy