Platou Wines AS

Platou Wines

 width=

Platou Wines er eneimportør av vin fra den Napa-baserte vingården Hendry. Hendry-familien har i tre generasjoner produsert vindruer i Napa. De kjøpte gården i 1939. Markene ble også tidligere benyttet til vindruedyrking, historien går helt tilbake til 1859. Hendry spesialiserte seg tidlig på Zinfandel-druen, men utvidet etter hvert med Chardonnay, Pinot Noir og Cabernet Sauvignon-druer.

 

Klimaet i California kjennetegnes av jevne og stabile temperaturer – noe som gir svært gode og kontrollerte vekstvilkår for vindruer. Hendry Ranch har siden 1970 levert druer til store vinhus. Fra slutten av 80-tallet kjøpte Robert Mondavi alt som ble produsert av Pinot Noir og Chardonnay, og delte Cabernet Sauvignon produksjonen med Opus One, mens Kent Rosenblum kjøpte Zinfandel-druer.

I 1992 startet Hendry med egen produksjon av vin, og minimerte salget av druer. Vingården drives i dag av Mike Hendry, som bor på gården med sin kone Molly og deres sønn. Viner fra Hendry har flere ganger vunnet priser og fått topp vurdering av den kjente vinkritikeren Robert Parker.

Last ned Vinify-appen for å se produktene som er med på messen.