Jul

Juleøltest 2022

Juleøltest 2022

Av alle øl- og drikketradisjoner vi har i Norge, er juleøltradisjonen kanskje den sterkeste. Den har overlevd 1000 år med utvikling, fra vikingehøvdinger, gjennom forbudstid og langt inn i det moderne 2000-tallet. Spesielt det siste tiåret har utvalget og variasjonene på juleøl endret seg veldig, og man har en større bredde nå enn noen gang.

Julens store mat – og drikkeguide

Julens store mat – og drikkeguide

Hvert år melder spørsmålet seg: Hva skal vi drikke til julematen? Vi har plukket frem våre beste tips til alle julens klassiske retter.

NUET lager Skandinavisk historie

NUET lager Skandinavisk historie

Akevittprodusenten Nuet er en spennende og innovativ produsent som fortjener litt oppmerksomhet. De har nemlig lagd en akevitt utviklet spesifikt for å kunne fungere i drinker verden over, ikke bare i norske akevittglass til julematen. Og bemerket - det har de allerede gjort seg. For ikke så lenge siden ble de nemlig den første akevittprodusenten noensinne til å vinne en pris i gin-kategorien i en internasjonal konkurranse med Nuet Dry Aquavit, da de fikk sølv i Nordic Spirits Awards!

Jul med JAMESON!

Jul med JAMESON!

Vi ser på de forskjellige produktene til det irske destilleriet Jameson, samt noen cocktails du kan prøve deg på I julen. De er selvfølgelig kvalitetssikret av Vin&Brennevin.

Noen juleøl må også anbefales!

Noen juleøl må også anbefales!

Ægir Julebokk: Deilige og innbydende toner av mørkt malt, karamell, brød, krydder og kaff e. Den er smakfull

Julevin

Julevin

Her kommer vi med noen forslag til hva du kan nyte til maten i jula, viner som på papiret passer til hver enkelt rett. Men som det gjentas i artikkelen: tilpass etter tilbehør, tenk over sødme/syrenivå i det du skal servere. Men minst like viktig: drikk noe du liker!

Akevittsmaking Årets akevitter til jul.

Akevittsmaking Årets akevitter til jul.

Akevitt er renset potetsprit med tilsatt krydder. Ifølge EUs regelverk skal hovedkriteriet være karve eller dill. Men andre typiske kryddersorter som brukes er anis, dill, fennikel, kardemomme, vanilje, koriander sitronskall og pors. Alkoholstyrke skal være minimum 37,5% men i praksis er det mest vanlig med en styrke på 40-42%. Norsk akevitt må bestå av minst 95% norske poteter for å kunne kalles Norsk Akevitt. Og de må være fatmodnet i minst 6 måneder. Mesteparten av potetene kommer fra Gjøvik. Testpanelet består av 5 akevittentusiaster, ledet av Hans Ingi, styremedlem i Norske Akevitters Venner. Akevittene er rangert fra første plass og nedover.

Julegavetips

Julegavetips

Brenneriets julekasse I år som i fjor kommer Det Norske Brenneri med en julekasse som er genial som