726 Views

Det norske malteventyret

Mangfoldet av ølsorter i Norge har hatt en enorm utvikling de siste ti årene, etterhvert som nesten ethvert tettsted har fått sitt eget bryggeri. Fra Svalbard i nord til Lindesnes i sør har alle sine egne bryggerier, som har brygget alt fra de lyseste pilsnere til de mørkeste stouter. Og selve ryggmargen i alle øl er malt, dette behandlede kornet som gir farge, sukker, smak og aroma til øl.

November 19, 2022
Det norske malteventyret
Skrevet av:

Jørn Idar Kvig

Hvor maltet originalt kommer fra er man usikre på, men man tror at de gamle Egypterne var veldig tidlig med denne prosessen. Det sies at de heiste det ned i brønner for å starte spireprosessen, før det ble lagt utover...

Logg Inn

Er du allerede abonnent?

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy