801 Views

CVNE

September 11, 2017
CVNE
Skrevet av:

administrator

Helt vilt med CVNE!

Rioja er en vinregion i Spania, som ikkje lenger over-eiker sine viner. En av de produsentene som er tradisjonelle familiebedrifter, men som likevel ønsker fornyelse, er CVNE. Navnet står for Compañia Vinicola del Norte de España. Etablert i 1879, har vinprodusenten en lang og flott historie. Noen kjenner sikket til deres Imperial-serie, som er noe av det beste man kan få av vin fra Rioja. Vi har testet mat og vin med Kulinarisk Institutt. Her er resultatet.

Lammebog «Osso Bocco» i Gremolata olje

Brunet lammekjøtt, bressert i tomat, sammen med løk, gulrot, selleri. Gremolataolje er

olivenolje med raspa sitronskall, bladpersille og blansjert hvitløk.

Vinvalg:

CVNE Reserva 2002 Magnum

Contino Reserva 2006

Helstekt lammesadel med kremet aubergine kompott og rosmarin/sennepssjy

Lammerygg stekes til 55C, sammen med hvitløk og rosmarin. Aubergine, stekes,til den blir

myk, skrap ut fruktkjøttet og kok opp med kremfløte, hvitløk, sitron.

Vinvalg:

CVNE Gran Reserva 2004

Imperial Gran Reserva 2001

Rosmarinstekt Lammefilet, steinsopp, spinat og sherrysjy.

Lammefilet stekes som lammerygg. Stek steinsopp og spinat med smør og hvitløk. Sherrysjy

lages med karamell, løk, hitløk, timian, sherryeddik, sherry, hvitvin, og lammekraft.

Vinvalg:

CVNE Reserva 2008

Imperial Gran Reserva 2001

Rosmarinstekt lammelår med kremet potetkake, ristede nøtter og rødvinssjy

Lammelår stekes som lammefilet. Skivet potet svettes i kaserolle med klaret smør, til poteten

slipper stivelse og blir klissete. Da tilsettes hakket sjalottløk, hvitløk og timian. Rør godt om

og kok inn med litt kremfløte. Legg over i ovnsfast form og bak gylden i 160C ovn.

Vinvalg:

Imperial Gran Reserva 2001

Imperial Gran Reserva magnum 1999

Contino Gran Reserva 2004

Rype med savoykål og kremet morkelsaus

Rypebryst surres i panne med litt smør, timian og hvitløk(skal være medium-minus). Kål

blansjeres og varmes opp med smør. Til morkelsausen brukes oppbløtte toppmorkler, som

renses nøye for sand. Fres morkler og løk i smør. Hell over hvitvin, kylling/rypekraft og kok

inn. Tilsett kremfløte, kok inn noe, jevn med litt maizena, smak til med salt, pepper og litt

sitron.

Vinvalg:

Contino Gran Reserva 2004

Reinsdyrytrefilet med tyttebærpære, selleripuré og kryddersjy.

Reinsdyrfilet stekes til 52C, sammen med hvitløk, timian og smør. Pærer skrelles, deles og

trekkes ferdig i en tynn sukkerlake med masse tyttebær. Selleri kokes mør i vann og mikses

sammen med kremfløte. Smakes til med salt og sitron. Kryddersjy er viltkraft kokt med

portvin, kardemomme, kanel, nellikspiker.

Vinvalg:

CVNE Reserva magnum 2002

Contino Reserva 2006

Imperial Gran Reserva magnum 1999

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy