3422 Views

Fargerike lavalkoholsdrinker som forlenger sommeren

Skal du invitere til fest og ønsker å by gjestene på noe annet enn hvitvin og øl? Her får du inspirasjon til fem fargerike cocktails som også begrenser alkoholinntaket – slik at den gode feststemningen varer hele kvelden.

Oktober 12, 2017
Fargerike lavalkoholsdrinker som forlenger sommeren
Skrevet av:

administrator

– Drinker med noe lavere alkoholprosent er i vinden i år, og vi synes det er positivt at det nå finnes flere slike produkter på markedet, sier markedssjef i Arcus, Alexandra Wachtmeister.

En undersøkelse, utført av Norstat på vegne av Arcus, viser at drikke med lavt alkoholinnhold er en økende trend i befolkningen. Hele 1 av 3 velger bevisst drikke med lavere alkoholprosent, og av disse melder 53% at de gjør det fordi de ønsker bedre kontroll på alkoholinntaket. 58% sier at de gjør det av helse- og sunnhetsmessige årsaker.

Endringer i trendbildet

Drinker basert på brennevin med lavere alkoholprosent er en voksende tendens internasjonalt. Her i Norge har denne typen produkter hittil vært mest populære hos de yngre forbrukerne. Endringer i trendbildet og et bredere utvalg av produkter gjør at flere nå vurderer lavalkoholsprodukter.

 -Vi opplever en økt etterspørsel etter brennevin med lavt alkoholnivå, noe som er i takt med øvrige trender i samfunnet. Både internasjonalt og nasjonalt er dette en tydelig tendens, sier Alexandra Wachtmeister.

Her får du oppskriftene til fem lavalkohols-cocktails du garantert kan klare å lage til hjemmefesten.

Shoot Cocktail – Ukomplisert og imponerende

Når gjestene ankommer festen er det fint å ønske velkommen med en søt og frisk cocktail. Shoot Crazy Crocodile preges av en søt og behagelig smak av tropiske frukter og vanilje. Tilsett presset lime for en ekstra snert, og balanser det hele med vaniljesukker. Resultatet blir en frisk, lett og søt velkomstdrink.

Shoot cocktail

5cl Shoot Crazy Crocodile
3cl Presset limejuice
1.5cl Vaniljesukkerlake

Ristes i en cocktailshaker fylt med is. Siles over i et cocktailglass. Pynt glasset med limeskall.

Gelèshoot – Leken og lettbeint
Gelèshoot – Leken og lettbeint

Gelèshoot – Leken og lettbeint

Gelèshots er en enkel, morsom og smakfull overraskelse til festen. Topp drinken med en liten gummikrokodille for en ekstra morsom touch.

Gelèshoot

5dl Shoot Crazy Crocodile
1 pakke Freia gelèpulver med appelsinsmak

Følg oppskriften på gelèen, men bytt ut vannet med Shoot Crazy Crocodile. Hell over i små shotglass, og la dem avkjøle i 4-6 timer før servering.

Frozen shoot – Kjøling for hete kvelder

Utover kvelden er det alltid godt med kjølige forfriskninger. Legg Shoot-flasken i fryseren en times tid, og du har en iskald, tropisk vaniljeshot klar til servering.

Frozen Shoot

1 flaske Shoot Crazy Crocodile

Legg flasken i fryseren i en time, for så å servere iskalde forfriskninger til gjestene.

  

Tequila Rose Milkshake – Smooth høstdrink

Hva smaker vel bedre enn en kremete og iskald milkshake til dessert? Basen, Tequila Rose, er en søt kremlikør med tydelig karakter av jordbær og vanilje, laget med ferske jordbær. Denne kan nytes alene som en shot, eller som en frisk milkshake presentert her.

 

Tequila Rose Milkshake

6cl Tequila Rose
8cl Helmelk
1ss Jordbæris
1 jordbær
Krem

Alle ingrediensene ristes sammen i en cocktailshaker eller en blender med is. Helles over i et longdrink glass, toppes med krem og garneres med et jordbær.

NB! For en lowfat-variant kan du bytte ut helmelken med en lettere melk.

 

Mojito BIB – Nyfødt klassiker

Vikingfjord Vodka Cocktails Mojito består av Vikingfjord Vodka, lime, mynte og rørsukker, og er en ferdig blandet cocktail som er klar til å serveres. Vil du likevel tilføre en egen vri, kan den toppes med sodavann for å tilføre vannmengde. Siden mojitoen alltid nytes best kald, anbefales knust is. Avslutt med en håndfull fersk mynte for ekstra god smak og en estetisk touch.

Mojito BIB

12cl Mojito BIB
4cl Soda water
Håndfull mynte
Knust is

Ta en håndfyll mynte og gi det et godt klapp mellom hendene. Putt det i glasset, og fyll så hele glasset med knust is. Hell deretter Mojito BIB nesten helt opp. Rør mynten godt, topp opp med sodavann, og avslutt med en myntespring som garnityr.

Mojito BIB - Vikingfjord Vodka Cocktails Mojito
Mojito BIB – Vikingfjord Vodka Cocktails Mojito

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy