855 Views

Klara Zendher – Vindronningen av Franken

I Tyskland kåres det vindronninger i alle de 13 vinregionene hvert år. Og i Franken er det i år 63 år siden første gang denne tradisjonen startet. Klara fra lille Randersacker i Frankenregionen, ble den utvalgte under kåringen i mars i år. Hun er bare 22 år gammel.

Januar 20, 2020
Klara Zendher – Vindronningen av Franken
Skrevet av:

administrator

Alle de 13 vinregionene i Tyskland har en vindronning. I tillegg kåres det også en Tysk Vindronning i september hvert år. I år er det 70-års jubileum for Vindronningen av Tyskland, og Klara håper selv å kunne vinne den nasjonale konkurransen for neste år. «Det er viktig at man forstår at selv om vi er unge kvinner, så er vi selvbevisste, har kunnskap om vin og generell kunnskap om regional kultur», forteller Klara meg.

Vi sitter på Sørengkaia i Oslo og skuer utover vannet. Klara har vært mye i Norge. Hun hospiterte på en gård like utenfor Oslo i 4 måneder etter videregående skole. Hun liker seg best i naturen, gjerne med ski på beina. Nå er hun 22 år og har pause fra sine studier av Romantikken på universitetet i Würzburg. Men det var i hjembyen det hele startet. Klara ble spurt om å stille som vinprinsesse i Randersacker fordi hun hadde interesse for vin og en onkel med egen vingård, men var også kjent for sitt engasjement i lokalsamfunnet. Hun syntes det var gøy å bli spurt, vant konkurransen og bestemte seg for å prøve å bli vindronning i Franken. Det er noe som innebærer fulltidsjobb i ett år med 400 eventer man skal delta i. «Konkurransen handler om en del kunnskap og en del personlighet. Utseende er ikke så viktig. Everyone is beautiful in their own way», sier hun. Så langt har erfaringen vært veldig positiv, forteller Klara. «Det kan godt være at jeg vil jobbe med vin som yrke. Jeg liker det internasjonale aspektet. Arbeidet som vindronning er spennende. Alltid noe nytt, ingen dager er den samme». Hun kan fortelle meg at det selvfølgelig er litt stress med 3-4 eventer på en og samme dag, og mye forberedelser på kveldstid. Men det er verdt det! «Jeg ønsker at mitt arbeid vil gi inspirasjon til vinforeningen i Franken og at min påvirkning vil gjøre en forskjell», avslutter Klara. Og meg et slikt engasjement hos denne unge vindronningen, ligger alt til rette for spennende tider for både Klara og alle hun involverer. •

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy