3082 Views

Wolf Blass

Det Australske vinhuset Wolf Blass er ett av Australias mest kjente vinhus, likevel ser man ikke så mye om de i norske media. Vi tenkte det var fint å ta med denne produsenten fra Down Under, i tilfelle du er glad i grillmat, men ikke er så interessert i amerikansk vin til, som vi har valgt å fokusere på i dette nummeret. Vinene til Wolf Blass er nemlig som skapt til «barbie»!

Juli 28, 2021
Wolf Blass
Skrevet av:

Mona Haugen-Kind

Wolf Blass

Eller Wolfgang Franz Otto Blass (f. 1934), som er det fulle navnet til mannen bak dette vinhuset. Opprinnelig kom han fra Tyskland, eller Øst-Tyskland som det het da han bodde der, men han reiste rundt en del både i jobb og studier og utdannet seg til ønolog i Tyskland etter å ha studert Champagnemetoden i Champagne i 1957. Han var sågar den yngste personen som noen gang hadde tatt en Master i Ønologi fra Veitschoechheim-Wuerzberg.

Blendingferdighetene fant han i England i 1959 før han satte nesen mot Australia som 27-åring i 1961. I 1966 etablerte han vinhuset Wolf Blass.

I dag har vinhuset vokst til enorme dimensjoner, slik det ofte blir i Australia, og de har viner av alle typer og farger.

Barossa Valley

Selv om de har druer i mange regioner i Australia er det Barossa Valley som er hjertebarnet, det var her vinhuset ble etablert tilbake i 1966. Dette er også fødeplassen til Australsk Shiraz i følge mange. Her har de et middelhavsklima med rundt 9 timer sol per dag i gjennomsnitt, ca. 520 mm med regn i året og høyden over haver ligger på mellom 3- og 500 meter.

Vinhuset ligger ca. en 90 minutters kjøretur nord for storbyen Adelaide og er åpent for besøkende året rundt.

Vinene fra Wolf Blass strekker seg fra noen av de billigste du får kjøpt på Vinmonopolet, opp til en skikkelig premium vin. Det gjennomgående er at alle er gode kjøp i sin kategori.

Wolf Blass Eaglehawk Cabernet Sauvignon 2020:

Moden nese med mørke bær, solbær, krydder og hint av mokka. Den er fruktig og rund på smak, lett sødmefullt, bløt og behagelig. En Cabernet med litt sødme og et rundt og lettdrikkelig preg.

Wolf Blass Eaglehawk Shiraz 2019:

Vinen har en aroma av mørke bær, skogsbær, krydder og litt urter. Den er rund og bløt i munnen, har en deilig bærsødme og god syre, litt urter, mynte og krydder i en relativt lang ettersmak. Mye vin for pengene, godt kjøp!

Wolf Blass Yellow Label Cabernet Sauvignon 2019:

Fruktig nese med mørke bær, solbær, krydder og et lett fatpreg. Den er fruktig også på smak, følger nesen, lett saftig og fine tanniner, hint av fat i ettersmaken. Ikke noen lagringsvin, men drikkes godt innen to år, godt kjøp.

Wolf Blass Gold Label Riesling 2017:

Vinen har en intens aroma av sitron, lime, hint av gummi og litt tropisk frukt. Den er rund på smak, syrebalansert med en del grønt eple, tropisk frukt og lang og tørr ettersmak. En konsentrert og fint balansert Riesling.

Wolf Blass Gold Label Shiraz 2016:

Aromaen er mørk og innbydende, mørke bær, plommer, hint av kaffe og kakaobønner, samt et lite parfymert krydderpreg. Smaken er rik, rund og kompleks med toner av mørke bær og frukt, lang ettersmak med integrerte tanniner. Meget god Shiraz, godt kjøp!

Wolf Blass Black Label 2016:

Kompleks nese med konsentrerte mørke bær, moden frukt, krydder og fat. Den er rik på smak, fyldig, godt balansert med fin syre og tanniner, lang og deilig utgang med godt integrert alkohol og fat. En nydelig Australsk kraftbombe!

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy