Mat

Se alle våre artikler relatert til mat og drikke. Leter du etter vin som passer sesongens råvarer? Eller tips om steder som har et godt vinutvalg? Bla deg gjennom våre artikler relatert til mat og drikke.

Amerikanskgrillvin

Amerikanskgrillvin

Vi har valgt å fokusere på de tre store i dette nummeret: Cabernet Sauvignon, Zinfandel og Pinot Noir, men tar med litt forskjellig på slutten da det finnes gode alternativer blant Merlot, Red Blends, Grenache osv. også. Alle er noe så upolitisk korrekt som «kjøttviner», selv om de selvfølgelig også kan pares til andre ting.

Øl og grillmat

Øl og grillmat

Øl og grillmat er som skapt for hverandre, og her får du inspirasjon til hvordan du kan få enda mer øl i et grillmåltid.

ORANSJEVIN – Den komplette matvinen

ORANSJEVIN – Den komplette matvinen

Et uventet møte For 2 år siden var jeg på Territoriet på Grünerløkka i Oslo, en av de

Påskelam med øl

Påskelam med øl

Påskelam er noe som alltid gir glede og fulle mager i påsketidene. Påskelam har sitt utspring i jødedommen, og går flere tusen år tilbake i tid. I Det gamle testamentets 2. Mosebok, kan man lese om offerskikken som ble gjort før flukten fra Egypt. En del land fortsetter denne skikken, selv om jøder ikke lenger slakter påskelam. I Norge, som i mange andre land, er det fortsatt veldig vanlig å spise lam til påske. Det har dog for mange liten religiøs betydning, men mer om tradisjoner og skikker.

Olivenolje

Olivenolje

Drypp noen dråper over maten og kjenn på den gode smaken!

Hvelvet Restaurant

Hvelvet Restaurant

Mens vi drømmer om å kunne reise igjen kan det være fint å både unne seg noe ekstra her hjemme og i samme slengen støtte en lokal bedrift. En restaurant som fortsatt holder oppe i disse tider (hvertfall per 15.11) er flotte Hvelvet på Lillehammer, en restaurant redaktøren tok turen innom i høst.

Trentino

Trentino

Vi drømmer oss bort til vakre Trentino og til tider hvor det går an å reise igjen! I denne italienske regionen har de vakker arkitektur, kunst, fantastiske viner og god mat.

Vin til vilt

Vin til vilt

Når bladene gulner og det blir mørkere om kveldene vet vi at sommeren er over og vi går inn i en ny årstid. Det er høst og tid for å høste av naturens overskudd. I skogen er det sopp og tyttebær. Elg, hjort og rådyr beiter i utmark og på eng. I fjellet streifer villrein og innimellom flyr det kanskje opp et rypekull eller to. I vår familie er jakta om høsten en viktig del av tilværelsen. Jakt gir gode naturopplevelser og resultatet av jakta gir gode smaksopplevelser.

Vin til Vegetarmat

Vin til Vegetarmat

Vegetarmat er i vinden som aldri før. Det er mange gode grunner til å spise grønnere, men hva om man er vant til å tenke «rødvin til kjøtt og hvitvin til fisk», og plutselig ikke har noen av delene på tallerkenen? Her følger noen tips som kanskje kan gjøre det lettere å velge vin.