Fra brun jord til hvite duker
I denne artikkelen skal dere få lese filmanmeldelsen av Trøffeljegerne fra Piemonte, samt lære litt mer om den spennende trøffelen. Du får også selvfølgelig gode vintips til denne gourmet-råvaren!
I denne artikkelen skal dere få lese filmanmeldelsen av Trøffeljegerne fra Piemonte, samt lære litt mer om den spennende trøffelen. Du får også selvfølgelig gode vintips til denne gourmet-råvaren!
På Ask Gård i Nordmarka ligger det en kjøttprodusent som har latt seg inspirere av italiensk håndverk, og kombinert med norske kvalitetsråvarer kan man trygt si at det er en suksess! Blant prisene de har vunnet finner du både Det Norske Måltid, NM og Matspireprisen. Dette er med andre ord utmerkede alternativer når du skal kjøpe inn spekemat til årets julefeiring!
Norsk håndverk Det er ingen grunn til å velge masseprodusert og kjedelig spekemat når man har kjøttprodusenter som
Det Australske vinhuset Wolf Blass er ett av Australias mest kjente vinhus, likevel ser man ikke så mye om de i norske media. Vi tenkte det var fint å ta med denne produsenten fra Down Under, i tilfelle du er glad i grillmat, men ikke er så interessert i amerikansk vin til, som vi har valgt å fokusere på i dette nummeret. Vinene til Wolf Blass er nemlig som skapt til «barbie»!
Vi har valgt å fokusere på de tre store i dette nummeret: Cabernet Sauvignon, Zinfandel og Pinot Noir, men tar med litt forskjellig på slutten da det finnes gode alternativer blant Merlot, Red Blends, Grenache osv. også. Alle er noe så upolitisk korrekt som «kjøttviner», selv om de selvfølgelig også kan pares til andre ting.
Øl og grillmat er som skapt for hverandre, og her får du inspirasjon til hvordan du kan få enda mer øl i et grillmåltid.
Et uventet møte For 2 år siden var jeg på Territoriet på Grünerløkka i Oslo, en av de
Påskelam er noe som alltid gir glede og fulle mager i påsketidene. Påskelam har sitt utspring i jødedommen, og går flere tusen år tilbake i tid. I Det gamle testamentets 2. Mosebok, kan man lese om offerskikken som ble gjort før flukten fra Egypt. En del land fortsetter denne skikken, selv om jøder ikke lenger slakter påskelam. I Norge, som i mange andre land, er det fortsatt veldig vanlig å spise lam til påske. Det har dog for mange liten religiøs betydning, men mer om tradisjoner og skikker.