Mat

Se alle våre artikler relatert til mat og drikke. Leter du etter vin som passer sesongens råvarer? Eller tips om steder som har et godt vinutvalg? Bla deg gjennom våre artikler relatert til mat og drikke.

Tind spekemat, norgesskatt fra Møre og Romsdal

Tind spekemat, norgesskatt fra Møre og Romsdal

Norsk håndverk Det er ingen grunn til å velge masseprodusert og kjedelig spekemat når man har kjøttprodusenter som

ØL

ØL

Få ting er så naturlig som øl og julefeiring så hvorfor ikke inkludere ølet i julematen i år?

Wolf Blass

Wolf Blass

Det Australske vinhuset Wolf Blass er ett av Australias mest kjente vinhus, likevel ser man ikke så mye om de i norske media. Vi tenkte det var fint å ta med denne produsenten fra Down Under, i tilfelle du er glad i grillmat, men ikke er så interessert i amerikansk vin til, som vi har valgt å fokusere på i dette nummeret. Vinene til Wolf Blass er nemlig som skapt til «barbie»!

Amerikanskgrillvin

Amerikanskgrillvin

Vi har valgt å fokusere på de tre store i dette nummeret: Cabernet Sauvignon, Zinfandel og Pinot Noir, men tar med litt forskjellig på slutten da det finnes gode alternativer blant Merlot, Red Blends, Grenache osv. også. Alle er noe så upolitisk korrekt som «kjøttviner», selv om de selvfølgelig også kan pares til andre ting.

Øl og grillmat

Øl og grillmat

Øl og grillmat er som skapt for hverandre, og her får du inspirasjon til hvordan du kan få enda mer øl i et grillmåltid.

ORANSJEVIN – Den komplette matvinen

ORANSJEVIN – Den komplette matvinen

Et uventet møte For 2 år siden var jeg på Territoriet på Grünerløkka i Oslo, en av de

Påskelam med øl

Påskelam med øl

Påskelam er noe som alltid gir glede og fulle mager i påsketidene. Påskelam har sitt utspring i jødedommen, og går flere tusen år tilbake i tid. I Det gamle testamentets 2. Mosebok, kan man lese om offerskikken som ble gjort før flukten fra Egypt. En del land fortsetter denne skikken, selv om jøder ikke lenger slakter påskelam. I Norge, som i mange andre land, er det fortsatt veldig vanlig å spise lam til påske. Det har dog for mange liten religiøs betydning, men mer om tradisjoner og skikker.

Olivenolje

Olivenolje

Drypp noen dråper over maten og kjenn på den gode smaken!

Hvelvet Restaurant

Hvelvet Restaurant

Mens vi drømmer om å kunne reise igjen kan det være fint å både unne seg noe ekstra her hjemme og i samme slengen støtte en lokal bedrift. En restaurant som fortsatt holder oppe i disse tider (hvertfall per 15.11) er flotte Hvelvet på Lillehammer, en restaurant redaktøren tok turen innom i høst.