Vinreiser

En musserende familie

En musserende familie

Hva får du når både mor, far og datter er lidenskapelig opptatt av å lage musserende vin? Masse nydelig vin fra tre forskjellige vinhus vel! Vi begynner med mor.

Aurora Spirits – verdens nordligste destilleri

Aurora Spirits – verdens nordligste destilleri

Hva har en lege, en dykker og en frisør til felles? Interesse for arktiske mat- og drikkeopplevelser! En samtale i en badstu i en hytte i Lyngdalsalpene - 3 venner diskuterer likheten mellom Skottland og Norge og hvorfor Norge ikke har samme whisky og lokalmatkultur. De bestemmer seg for å gjøre noe med det!

Donnafugata – med nese for kvalitet

Donnafugata – med nese for kvalitet

Gjennom historien har grekere, fønikere, engelskmenn (!) og italienere laget vin på Sicilia, men det var ikke før på åttitallet at øya virkelig ble et navn på alle vinelskeres lepper. Da vokste det nemlig frem en ny generasjon vinmakere som ikke bare ville reformere, men revolusjonere den sicilianske vinindustrien. Og helt i front av disse pionerene var Giacomo og Gabriella Rallo, skaperne av Donnafugata.

Crèmantene i Frankrike

Crèmantene i Frankrike

Det er som kjent bare musserende vin fra Champagne som har lov til å kalles champagne. Det er champagneindustrien veldig strikte på og nåde den som prøver seg på å tjuvlåne navnet. Til tross for årelangt arbeid med å lære konsumenten dette er det fortsatt mange som kaller all musserende vin for champagne.

Trentino

Trentino

Vi drømmer oss bort til vakre Trentino og til tider hvor det går an å reise igjen! I denne italienske regionen har de vakker arkitektur, kunst, fantastiske viner og god mat.

Moldova  – Den «nye» gamle vinverden

Moldova – Den «nye» gamle vinverden

Republikken Moldova ligger i det sør-østlige Europa - klemt mellom Ukraina og Romania, i Svartehavsbassenget der vintreet har sin opprinnelse.

Ice wine fra Canada

Ice wine fra Canada

Canada, eh? Det er kanskje mer nærliggende å tenke på curling enn på vin, men så er det heller ikke så rart at en av landets mest berømte viner lages av frosne duer.

Viva cruises – elvecruise i vinland

Viva cruises – elvecruise i vinland

Nå er kanskje ikke cruise i utlandet det første man tenker på når det kommer til ferie i 2020, men det er lov å tenke fremover både ett og to år. Jeg tror at når situasjonen bedrer seg i Europa og resten av verden så kommer den første turismen til å være basert på trygghet, mange vil velge de selskapene som har størst fokus på hygiene og helse. Der er Viva Cruises på ballen allerede.

Vin fra Slovenia

Vin fra Slovenia

I dette nummeret skulle jeg egentlig vise dere flotte bilder fra Slovenia, turen var planlagt tidlig i høst, men så måtte man omrokkere på grunn av korona. Håpet er en oppfølgingsartikkel med bilder og tips til reise i dette landet, men det får vi ta på et senere tidspunkt. Vi skal se litt på vinlandet så lenge, samt vinene tilgjengelige i Norge, for de er verd å sjekke ut.