Vinreiser

Reisetips: Opplev vin i Niagara Canada!

Reisetips: Opplev vin i Niagara Canada!

En dag i slutten av august setter undertegnede seg på flyet over dammen til Canada, og selv om både Norge og Canada regnes som «Cool Climate» regioner skiller det minst 10 grader celcius på gradestokkene mellom de to landene i denne perioden. Turen går til Niagara, et område mest kjent for Niagarafallene, de kjente fossefallene som ligger på grensen mellom provinsen Ontario, Canada og delstaten New York, USA. Men redaktøren har andre deler av Niagara som mål, nemlig vinmarkene og vingårdene denne spennende regionen kan skilte med, faktisk noen av de eldste i hele landet hvis man skal være nøyaktig.

Fra arkivet: Vin fra Thailand

Fra arkivet: Vin fra Thailand

Det har vært skrevet litt om før, og flere av de som har vært i det aktuelle landet har bitt seg merke i at det er vinproduksjon der. Jeg snakker om Thailand, det asiatiske landet folk flest forbinder med lange strender, sterk mat og glorete barer.

Reisetips: Ølsteder i New York

Reisetips: Ølsteder i New York

Og byen med USA`s første kommersielle bryggeri, som åpnet i New York 1632 av «Dutch West India Company» i byen som da het New Amsterdam. Øl har alltid vært en viktig del av New York sin historie, og etterhvert som flere europeere kom flyttende over dammen ble New York ølhovedstaden i USA utover 1800-tallet.

Noen vinhusbesøk under oppholdet i Toscana

Noen vinhusbesøk under oppholdet i Toscana

Biondi-Santi »Et gammelt og tradisjonelt vinhus som fortsatt er i bevegelse», dette er tanker redaktøren gjør seg når

Pieropan – nytt maktsentrum i Soave

Pieropan – nytt maktsentrum i Soave

Soave er en magisk liten by i nord-italia, dominert av den ikoniske middelalderborgen man kan se på lang avstand. Her produseres noe av det beste Italia har å by på når det kommer til hvitvin, produsert på druen Garganega. Regionen som ligger øst for Verona har hele 7000 hektar vinmark, hvor 88% består av nettopp denne druen.

Trendy restauranter og barer

Trendy restauranter og barer

Vi leter verden over etter kule og trendy steder som kan inspirere oss som jobber i bransjen eller oss som drømmer om neste fantastiske ferieopplevelse.

Granbazán

Granbazán

Bodegas Granbazán ligger i Rias Baixas, som er en kjent vinregion nord i Spaina. Vinmarkene ligger i Val

Skåne –  Et mat- og drikkemekka hos söta bror!

Skåne – Et mat- og drikkemekka hos söta bror!

Nå har det endelig begynt å åpne opp for mer reising, land etter land får flere fullvaksinerte og det meste er mye enklere tross økende smittetall. Det kan dog se ut som om å forlate kontinentet fortsatt kommer til å være litt trøblete og det kan også føles tryggere å reise til söta bror slik situasjonen er nå, hvorfor ikke begynne i Skåne? Redaktøren fikk et skikkelig crash-course i det matog drikkemekkaet Skåne er i høst, og sitter igjen dypt imponert over både hoteller, vingårder og andre drikkeprodusenter samt maten. La oss dra til Skåneregionen!

Dypdykk:Tanniner

Dypdykk:Tanniner

I serien dypdykk tar vi en nærmere titt på ulike tema innen vin- og brennevinsverdenen, litt nerding om du vil. I dette nummeret har vi valgt tanniner, elsket og hatet – men noe man uansett må forholde seg til om man skal utforske vinens verden.