VIN+

Aurora Spirits – verdens nordligste destilleri

Hva har en lege, en dykker og en frisør til felles? Interesse for arktiske mat- og drikkeopplevelser! En samtale i en badstu i en hytte i Lyngdalsalpene - 3 venner diskuterer likheten mellom Skottland og Norge og hvorfor Norge ikke har samme whisky og lokalmatkultur. De bestemmer seg for å gjøre noe med det!
VIN+

Donnafugata – med nese for kvalitet

Gjennom historien har grekere, fønikere, engelskmenn (!) og italienere laget vin på Sicilia, men det var ikke før på åttitallet at øya virkelig ble et navn på alle vinelskeres lepper. Da vokste det nemlig frem en ny generasjon vinmakere som ikke bare ville reformere, men revolusjonere den sicilianske vinindustrien. Og helt i front av disse pionerene var Giacomo og Gabriella Rallo, skaperne av Donnafugata.
VIN+

Crèmantene i Frankrike

Det er som kjent bare musserende vin fra Champagne som har lov til å kalles champagne. Det er champagneindustrien veldig strikte på og nåde den som prøver seg på å tjuvlåne navnet. Til tross for årelangt arbeid med å lære konsumenten dette er det fortsatt mange som kaller all musserende vin for champagne.
VIN+

Trentino

Vi drømmer oss bort til vakre Trentino og til tider hvor det går an å reise igjen! I denne italienske regionen har de vakker arkitektur, kunst, fantastiske viner og god mat.
VIN+

Moldova – Den «nye» gamle vinverden

Republikken Moldova ligger i det sør-østlige Europa - klemt mellom Ukraina og Romania, i Svartehavsbassenget der vintreet har sin opprinnelse.
VIN+

Ice wine fra Canada

Canada, eh? Det er kanskje mer nærliggende å tenke på curling enn på vin, men så er det heller ikke så rart at en av landets mest berømte viner lages av frosne duer.