VIN+
Château Margaux

Château Margaux – en historie i seg selv

Få slott kan måle seg med Château Margaux både når det gjelder kvalitet og...
VIN+

Beaulieu Vineyards

Quel beau lieu utbryter Fernande de Latour da hun ankommer eiendommen hennes mann Georges ønsker å kjøpe i 1900. Og med det ble Beaulieu Vineyards født. På norsk, en vakker plass.
VIN+

Numanthia, kampen mot phylloxera

Jeg sitter på en restaurant i Toro, noen mil unna det øvre hjørnet der Portugal møter Spania. Vinkartet er mildt sagt slankt, men det er en vinkjeller bak glass i restauranten. Den ser fullere ut enn vinkartet. Joda, bare ta en kikk sier kelneren.
VIN+

Vernaccia di San Gimignano

Turistene hvalfarter hit hele året, selv i februar er det relativt tett i gatene her. Byen med de høye tårnene er viden kjent, men hvor mange kjenner til hvitvinen fra åssidene rundt byen?
VIN+

Forstmeister Geltz Zilliken

Når man kommer kjørende gjennom Saar, en liten elv som renner ut i Mosel er landskapet taggete og klippeutspringene viser seg her og der. Man ser nesten for seg syrestrukturen i vinene bare på landskapet.
VIN+

Château Haut-Bailly

I Pessac-Léognan har man kun en klassifi sering som Cru Classé de Graves. Château Haut-Brion er klassifi sert som førstevekst, men det er i en annen klassifi sering. Haut-Bailly er allikevel en «Super Second»