Vinreiser

Granbazán

Granbazán

Bodegas Granbazán ligger i Rias Baixas, som er en kjent vinregion nord i Spaina. Vinmarkene ligger i Val

Skåne –  Et mat- og drikkemekka hos söta bror!

Skåne – Et mat- og drikkemekka hos söta bror!

Nå har det endelig begynt å åpne opp for mer reising, land etter land får flere fullvaksinerte og det meste er mye enklere tross økende smittetall. Det kan dog se ut som om å forlate kontinentet fortsatt kommer til å være litt trøblete og det kan også føles tryggere å reise til söta bror slik situasjonen er nå, hvorfor ikke begynne i Skåne? Redaktøren fikk et skikkelig crash-course i det matog drikkemekkaet Skåne er i høst, og sitter igjen dypt imponert over både hoteller, vingårder og andre drikkeprodusenter samt maten. La oss dra til Skåneregionen!

Dypdykk:Tanniner

Dypdykk:Tanniner

I serien dypdykk tar vi en nærmere titt på ulike tema innen vin- og brennevinsverdenen, litt nerding om du vil. I dette nummeret har vi valgt tanniner, elsket og hatet – men noe man uansett må forholde seg til om man skal utforske vinens verden.

Digital smaking med Tyler

Digital smaking med Tyler

I slutten av januar i år hadde undertegnede en interessant smaking med den amerikanske vinprodusenten Tyler Winery og vinmaker og eier Justin Tyler Willetts. Vi snakket om terroir, miljø, branner og selvfølgelig koronasituasjonen, samt smakte vinene som er tilgjengelig i Norge, disse passer selvfølgelig godt inn i grillsesongen.

Årets rosèvintest!

Årets rosèvintest!

Her har vi smakt mange forskjellige rosèviner, i ulike stiler og fra ulike land. Det bugner av ulike rosa viner på Vinmonopolet i disse dager. I tilegg har vi tatt med et knippe rosè Champagne, i håp om at det snart er koronalettelser og feire. God sommer!

En musserende familie

En musserende familie

Hva får du når både mor, far og datter er lidenskapelig opptatt av å lage musserende vin? Masse nydelig vin fra tre forskjellige vinhus vel! Vi begynner med mor.

Aurora Spirits – verdens nordligste destilleri

Aurora Spirits – verdens nordligste destilleri

Hva har en lege, en dykker og en frisør til felles? Interesse for arktiske mat- og drikkeopplevelser! En samtale i en badstu i en hytte i Lyngdalsalpene - 3 venner diskuterer likheten mellom Skottland og Norge og hvorfor Norge ikke har samme whisky og lokalmatkultur. De bestemmer seg for å gjøre noe med det!

Donnafugata – med nese for kvalitet

Donnafugata – med nese for kvalitet

Gjennom historien har grekere, fønikere, engelskmenn (!) og italienere laget vin på Sicilia, men det var ikke før på åttitallet at øya virkelig ble et navn på alle vinelskeres lepper. Da vokste det nemlig frem en ny generasjon vinmakere som ikke bare ville reformere, men revolusjonere den sicilianske vinindustrien. Og helt i front av disse pionerene var Giacomo og Gabriella Rallo, skaperne av Donnafugata.

Crèmantene i Frankrike

Crèmantene i Frankrike

Det er som kjent bare musserende vin fra Champagne som har lov til å kalles champagne. Det er champagneindustrien veldig strikte på og nåde den som prøver seg på å tjuvlåne navnet. Til tross for årelangt arbeid med å lære konsumenten dette er det fortsatt mange som kaller all musserende vin for champagne.