909 Views

Slottsturné Stockholm

Oktober 11, 2017
Slottsturné Stockholm
Skrevet av:

administrator

Stockholm Meeting Selection (SMS) ble startet av Torbjörn Blomqvist. Det startet med Svensk Innredning AB som bygget om og drev nattklubber utover på 80-tallet. Etterhvert også hoteller. Da Torbjörn solgte firmaet, startet han SMS og overtok driften av Ulvsunda Slott i 2003. I 2008 overtok han Hesselby Slott sammen med den kjente artisten Thomas Ledin, og skapte et «musikkslott» sammen, Der arrangeres det hvert år en stor musikkfestival som heter Stockholm Folkfestival og har over 10 000 besøkende, andre helgen i august. Rommene er dedikert svenske artister, og de har mange musikkaktiviteter for både barn og voksne. Hesselby Slott er opprinnelig fra 1600-tallet og kan bookes for alt fra overnatting på enkeltrom, til store bryllupsfester og konferanser. Slottet er som et minnesmerke over svensk musikk opp gjennom årene, og hvert rom har sin egenart.

Rosersberg Slott

På slottet i Rosersberg ivaretar man den franske arven fra Jean Baptiste i maten. Jean Babtiste ble adoptert inn i familien Bernadotte og tok senere navnet Karl Johan, og ble konge av Sverige og Norge i 1818 og frem til sin død i 1844. Slottet brukes mest til konferanser for store og små selskaper. Men det arrangeres også temahelger for privatmarkedet med visninger og middag. Også noe bryllup og større fester. Pakkepriser er omtrent samme som et hotell, ca 1600 pr pers pr natt. Og Slottet har 63 rom og 10 konferansesaler Rosersberg er i startfasen for ølbrygging, og har fokus på økologisk og kortreist mat. Bare 10 minutter unna, finner man tettstedet Sigtuna med historiske røtter tilbake til 1300-tallet.

Ulvsunda slott

SMS overtok dette slottet i 2002. Hele 50 av 54 rom er designet av Torbjörn Blomqvist selv. Slottet har 78 sengeplasser og et litt ekperimentelt kjøkken. Hatt&Söner champagnehus er representert i vinkjelleren på slottet. Her kan man booke vinsmakinger, og få med seg historien bak denne gamle svenske hattefabrikken i Reims, som ble til et champagnehus, fremdeles med svenske eiere. Det finnes flere slott og mye informasjon på websiden til SMS, og det kan være mulig å sykle fra slott til slott, da de ligger forholdsvis nære hverandre. Kanskje vil dette bli et tilbud i fremtiden? Enn så lenge, får man leie egne sykler, eller bruke bilen. Uansett er det verdt
en tur til Stockholm for å besøke noen av slottene, både for kulturopplevelsen, og for mat og drikke.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy