1019 Views

From Italy with love

Mai 04, 2022
From Italy with love
Skrevet av:

administrator

Italia har de siste 20 årene blitt et av Europas mest spennende ølnasjoner, noe som ble bekreftet under den prestisjetunge Brussels Beer Challenge 2022. Der tok nemlig italienske bryggerier nest flest medaljer, rett etter vertslandet Belgia. Og det har vært litt av en reise for øldrikkere i landet.

En av “gudfarene” innen Italiensk håndverksøl, er Teo Musso. Sønn av en vinmaker vokste han opp i lille Piozzo i Piemonte, 15 minutter fra Barolo by. Men det var øl som skulle fange hans hjerte, og i 1986 åpnet han Le Baladin med over 200 øl fra hele verden. Ikke bare hadde han nesten like mange øl som det var innbyggere i den lille byen, han var også en aller første til å starte en rendyrket ølbar i hele Italia.

I 1996 startet han bryggeriet, ved å koke ølet på kjøkkenet på puben etter stengetid. Stilene var inspirert av hans turer til Belgia, der han blant annet fikk møte bryggmesterne på Brasserie d`Achouffe og Brasserie á Vapeur. Siden den gang har reisen tatt bryggeriet ut til hele verden, og Teo inn i rollen som en av de viktigste misjonærene for godt øl i Italia.

Ukens øl er et av de første ølene han brygget, og er deres bestselger. Den kommer i testutvalget nå i mai, og er oppkalt etter hans førstefødte sønn Isaac. Det er en hveteøl i witstilen, brygget 100% med italienske ingredienser, deriblant korianderfrø og appelsinskall. Det er et grønngult øl som er lett skyete i fargen, og har klare korianderfrø aromaer, touch av appelsinmarmelade og varm sitronkake. En kremet munnfølelse følger etter, med en søt sitrusfruktighet og et lett kardemommepreg i avsluttningen. Et fantastisk bra matøl, som ølguruen Michael Jackson kalte en av de beste wit`ølene i verden.

Dette er et øl som er som skapt for norsk sjømat, med sitt sitruspreg og høye friskhet. Anbefales til rekesmørbrød eller nykokt krabbe, eller til grillet laks med mangosalat.

Baladin Isaac 33cl
Varenummer: 956202
Pris:75,00
Utvalg: Test, kategori 4
Poeng: 87 poeng

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy