2865 Views

Ukens vin: Denne knusktørre rieslingen gir mye vin for pengene

April 28, 2023
Ukens vin: Denne knusktørre rieslingen gir mye vin for pengene
Skrevet av:

Trine Wiik-Lehmann

«Lyst og lett» er en trend vi stadig ser mer av og spesielt er det mange som fokuserer på det i den årstiden vi nå er godt på vei inn i. Lysere og lettere drikke, gjerne mindre alkohol og kalorier.

Når vi skal vurdere kaloriene i en vin må vi både se på sukkermengden i vinen og også alkoholprosenten. En søt vin har naturlig nok mer kalorier enn en tørr vin og en vin med høy alkohol har mer kalorier enn en vin med lavere alkohol.

Det beste er dermed å se etter en vin med lavt sukkerinnhold og lav alkohol.

Én slik vin er Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2022. Denne knusktørre rieslingen har kun 1 gram sukker pr liter og inneholder 12% alkohol.

PalmerVon Buhl er en anerkjent produsent med lange tradisjoner i pfalz i Tyskland. Navnet kommer fra Franz Peter Buhl, parlamentsmedlem i Baden og Bayern, som i 1849 giftet seg med Maria Barbara Jordan. Hun kom fra en velstående familie og med ekteskapet ble han eier av flere vinmarker i området. «Reichsrat» kommer av en tittel som Armand Von Buhl, sønnen til Franz, fikk da han ble et offisielt medlem av overhuset i det Bavariske kongedømmet.

 

 

Druene til Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2022 kommer fra vinmarker med jordsmonn som hovedsakelig består av kalk og løss. Druene går gjennom en skånsom pressing og vinen modnes på ståltanker. Vinen oppleves balansert og konsentrert og har ferske, fruktige aromaer.

En flott, prisgunstig vin til lette retter av fisk, sushi eller litt spicy asiatiske retter.

 

Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2022
Varenummer: 2097201
Pris: 154,90
Utvalg: Basisutvalget
Vurdering: Aromatisk duft med hvite blomster, søte epler og fersken. Bløt og fersk frukt på smak med en utpreget syrlighet og en tørr, mineralsk utgang.
Passer til: Fisk, skalldyr, sushi
Poeng: 85

 

 

 

 

Les også: Norgesmesteren serverer rød vin til rød fisk

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy